Ict-bestedingen omhoog

Vooral extra uitgaven aan software en beveiliging

De ict-bestedingen zitten nog steeds in de lift. Een derde van 608 ondervraagde ict-professionals en -directeuren verwacht het komende jaar een hoger bedrag te mogen besteden. Slechts 12 procent houdt rekening met een daling van de begroting.

Dat blijkt uit de ICT Barometer, het tweemaandelijkse onderzoek van Interview-NSS in opdracht van Ernst & Young. De stijging doet zich voor in alle bedrijfstakken van de economie, maar is het sterkst in de sector van handel en distributie. Het gaat om alle bedrijven van klein tot groot; het percentage groeibudgetten is echter bij de grote ondernemingen (37 procent) hoger dan in het midden- en kleinbedrijf (23 procent).
Software is de favoriete kostenpost: 42 procent verwacht een stijging van de bestedingen aan software, 37 procent verwacht meer aan hardware te besteden. De verwachtingen omtrent uitgaven aan externe ict-diensten houden elkaar in evenwicht: een kwart verwacht een toename, eveneens een kwart een afname. De uitgaven aan ict-beveiliging nemen naar verwachting opnieuw fors toe: ruim een derde verwacht een toename, slechts vijf procent een daling.

Ict-dienstverleners

De markt voor ict-dienstverleners lijkt zich de afgelopen maanden geleidelijk te verbeteren. Een groeiend percentage van de ondervraagden ziet het aantal externe ict'ers in zijn bedrijf toenemen; van twaalf procent in november 2004 tot 21 procent in juni 2005.
Het aantal interne ict'ers blijft min of meer stabiel; het percentage dat 'blijft gelijk' antwoordt schommelt al tijden rond de 75 procent. Bij de overheid en de non-profit sector groeit het aantal interne ict'ers met meer dan een vijfde; in de industrie bedraagt de toename slechts 9 procent.
 
 
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-15T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.