Centric zet freelancer deur uit om weblog

'Medewerkers vaker agressief'

Met freelance software-ontwikkelaar Patrick Savalle wil Centric niet meer werken. Savalle fantaseerde op zijn weblog over de gewelddadige dood van een paar collega-ict'ers. Het bedrijf wees hem de deur. "Wij konden er de humor niet van inzien." De ict-dienstverlener zegt vaker last te hebben van agressieve medewerkers.

Het bericht over het 'ontslag' van Savalle werd opgepikt door onder meer de websites Geenstijl en Webwereld. De belangstelling overvalt Centric. De directeur van het bedrijfsonderdeel dat Savalle had ingehuurd, laat de inhoudelijke reactie dan ook over aan de bedrijfsjurist van de holding, Marjan Bouman. "Het klinkt gek voor een jurist bij een ict-bedrijf, maar ik had nog nooit van een weblog gehoord."
Het verhaal over de 'Kill Bill'-achtige knokpartij in de kantine op zijn website veroorzaakt volgens Bouman veel onrust bij Centric. Volgens haar zijn een aantal van de voormalige teamgenoten van Savalle er erg van geschrokken. Dat ze, zoals Savalle schrijft, vooraf met de plaatsing op de site akkoord gingen, is niet geheel juist, vertelt ze. Sommigen voelen zich door de ontstane belangstelling nu zelfs extra bedreigd. "Savalle schrijft dat iemand een kogel door zijn hoofd kan krijgen. Die medewerker kreeg ik met een bibberend stemmetje aan de telefoon."

Toenemend geweld

Bouman vertelt dat Centric-medewerkers de laatste tijd vaker agressieve uitbarstingen hebben. "Binnen ons bedrijf neemt het geweld toe, we worden daar niet vrolijk van." Zowel zij als de arbo-arts zijn recent met de dood bedreigd, vertelt ze. "Er is echt iets aan de hand." Ook bij de divisie Software Engineering is een week eerder 'iets' voorgevallen, zegt ze. "Dat was wellicht aanleiding voor het verhaal op de site van Savalle."
De freelancer ontkent dat hij (een van) zijn voormalige collega's dood wenst. "Dat is totale onzin." Hij vindt de commotie erg vervelend. "Ik heb nooit de bedoeling gehad mensen te kwetsen. Provoceren en prikkelen, ja, maar kwetsen nee." Het verhaal is pure fictie, vertelt Savalle.
Hij zal deze week op dezelfde site zijn verontschuldigingen aanbieden, zegt hij. Centric heeft ook zo'n excuus geëist. "Het bedrijf dreigt nu alle schade te verhalen op mijn tussenpersoon, maar die heeft er niets mee te maken." Hij verwacht niet dat de commotie het werken als programmeur moeilijker maakt. "Er zijn nog genoeg andere dingen te doen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.