Ict sluitstuk bij bouwers

Forum Systeemhuizen Bouw zoekt aansluiting bij ICT~Office

Bouw&ICT, vorige week in de Jaarbeurs, maakte een vitale indruk. Nu nog de bouwwereld overtuigen dat ict echt onontbeerlijk is voor de bedrijfsvoering.

Op de tweede editie van Bouw&ICT, de vakbeurs voor ict-toepassingen en -diensten in de bouw en bouwketen, bleken naast de bouwautomatiseerders tevens vertegenwoordigers uit de corporatiewereld met stands te staan. Nadat branchevereniging Netwit (Netwerk woningcorporaties en informatietechnologie) een convenant sloot met VNU Exhibitions richt de beurs zich nu ook op de woningmarkt. Een goede keuze, omdat de beurs een levendiger indruk maakte dan de eerste editie vorig jaar, toen Bouw&ICT niet onder de schaduw van de tegelijkertijd georganiseerde algemene bouwbeurs uitkwam.

Een belangrijke doelstelling van de beurs is het informeren van de bouwwereld over het belang van specifieke ict-oplossingen voor hun bedrijfsprocessen. Forum Systeemhuizen Bouw, de branchevereniging van softwareproducenten voor de bouw en installatie, constateert al een tijd dat bouwbedrijven veel praten over innovaties en standaarden, maar het liefst zonder de automatiseerders. “Wij worden nog te vaak gezien als uitvoerders, in een soort klassieke architect-aannemer-relatie”, zegt voorzitter Frans van Meijel hierover. “Forum is een cruciale overlegpartij: onze leden bezitten praktische kennis van de bouwsector en zij realiseren de feitelijke oplossingen.” De branchevereniging beseft dat zij haar positie beter voor het voetlicht moet brengen in de bouwsector om niet meer als sluitstuk te worden behandeld. “Nog niet iedereen in de bouwbranche is ervan overtuigd dat informatietechnologie een fundament is voor de bedrijfsvoering.” Momenteel lopen er gesprekken met branchevereniging ICT~Office over eventuele aansluiting of verregaande samenwerking om de positie van Forum Systeemhuizen Bouw te versterken.

Digitale aannemer

BAM Civiel Midden is op Bouw&ICT gekozen tot Digitale Aannemer voor 2006. De jury prees de vernieuwende wijze waarop de bouwer zijn website ‘www.bouwjeeigenbrug.nl’ inzet voor de benadering van potentiële klanten. Bezoekers kunnen daar zelf eenvoudige verkeersbruggen ontwerpen en daarvoor een prijsindicatie opvragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-08T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.