Innovatieopleiding TU/e voorbeeld voor anderen

De opleiding Technische Innovatiewetenschappen van de Technische Universiteit Eindhoven krijgt van de QANU (Quality Assurance Netherlands Universities) een uitstekende score.

Op zeven punten vindt de organisatie die universitaire opleidingen en onderzoek beoordeelt dat de Eindhovense opleiding als voorbeeld kan dienen voor andere nationale en internationale programma's. Het gaat daarbij onder meer over de samenhang in het opleidingsprogramma, de aansluiting tussen onderwijs en onderzoek en de opzet van het onderwijs.
Universitaire opleidingen en het wetenschappelijke onderzoek worden eens in de vijf, zes jaar op hun kwaliteit beoordeeld door een onafhankelijke, internationale visitatiecommissie. De grondslag voor het bezoek en de gesprekken met onderzoekers, studenten, afgestudeerden, docenten en bestuurders wordt gevormd door een kritische zelfstudie van de opleiding en het onderzoek.
Het onderzoek dat gerelateerd is aan Technische Innovatiewetenschappen betreft de programma's Cognitive Aspects of User-System Interaction, Technology Flows, Knowledge Economy en Economic Performance, Contested Modernization and the History of Technology en het programma Artifacts Agents en Normativity.
 
http://innovatiewetenschappen.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-04T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.