Gartner Group Learning in de schoolbanken

Gartner Group Learning zal haar trainingsmateriaal voortaan ook aanbieden aan onderwijsinstellingen.

Het educatieve onderdeel van onderzoeks- en adviesorganisatie Gartner Group heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Surfdiensten, een onafhankelijke intermediair tussen leveranciers en onderwijsinstellingen. "Het onderwijsveld toonde belangstelling voor onze producten. We bereiken ongeveer 600.000 nieuwe mensen", licht Roger Raemaekers van Gartner Group Nederland toe. Surfdiensten kan de producten van Gartner Group aanbieden aan de onderwijsinstellingen, die op hun beurt weer een licentie kunnen aanvragen bij Gartner Group. De trainingsdivisie van Gartner Group levert uitsluitend materiaal in de vorm van op technologie gebaseerde trainingen. In tegenstelling tot de meest gangbare cursussen voor computers, levert Gartner Group Learning ook trainingen op video en multimedia. Het idee van deze opleidingen is dat de cursisten zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze gebruik maken van het materiaal. Het merendeel van de trainingsmodules is beschikbaar op Internet. Bedrijven kunnen het materiaal ook op het eigen intranet gebruiken. "De gebruikers hoeven zodoende de cursus niet klassikaal te volgen, maar kunnen ook in een verloren uurtje studeren", aldus Raemaekers. "Ook bij universiteiten groeit de behoefte aan deze flexibiliteit. In de onderwijswereld hebben we te maken met mensen van een hoog intellectueel niveau. Zij kunnen uitstekend zelf met de producten omgaan."

Geen docenten

Een docent die de nodige tekst en uitleg geeft bij de training is meestal niet beschikbaar. "Dat kan een nadeel zijn. Veel mensen hebben vanuit een traditionele opvatting een voorkeur voor klassikale training. Hoewel de gebruikers van ons trainingsmateriaal altijd de hulp van de helpdesk kunnen inroepen, bestaat er toch behoefte aan docenten. Wij zijn daarom samenwerkingsverbanden aangegaan met Computrain en VAC. Deze organisaties leveren docenten, wij de producten." Het contract met Surfdiensten biedt Gartner Group Learning de mogelijkheid vaste voet aan de grond te krijgen in de onderwijswereld. "Onze ambitie is om uit te groeien tot de grootste leverancier van trainingen die gebaseerd zijn op technologie. Onze naam is nog vrij onbekend bij onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Met dit contract proberen we daar verandering in te brengen en onze methode onder de aandacht te brengen", legt Raemaekers uit. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.