Stichting detacheert Informatica-docenten

De Instelling voor Individueel Onderwijs (Ivio) tracht het tekort aan Informatica-docenten terug te dringen door een aantal leerkrachten te detacheren.

De stichting heeft tussen de 25 en 30 onderwijzers beschikbaar voor Informaticalessen. Ivio speelt hiermee in op het groeiende tekort aan docenten in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Doordat schoolleiders met onvervulbare vacatures worden geconfronteerd, komt een aantal taken in het gedrang. De docenten van de stichting bieden ondersteuning aan de scholen.
Oorspronkelijk kwam de leerkrachten van Ivio terecht bij opleidingsinstituten. Nu brengt de organisatie zijn Informatica-docenten ook onder bij de scholen. De onderwijzers werken een aantal dagdelen - de één is na vijf dagdelen klaar, de ander na dertig - bij een onderwijsinstelling. Ze geven presentaties, of verzorgen bepaalde lessen. "Ze vullen geen complete vacatures in", zegt woordvoerster Rachel van der Heijden.
De gedetacheerde onderwijzers zijn vaak mensen die voor de afwisseling van de verschillende projecten kiezen. Anderen maken minder uren in het onderwijs dan hen lief is en klussen via Ivio nog wat bij. Van der Heijden verwacht dat de vraag naar 'projectdocenten' de komen jaren alleen maar toeneemt. De tekorten aan onderwijzers nemen immers niet af en de Flexwet maakt scholen voorzichtiger bij het aannemen van tijdelijke krachten. "Voor de instellingen is het veiliger om via ons aan leerkrachten te komen", aldus Van der Heijden.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-10T00:00:00.000Z Michiel Couzy