Subsidie voor programmeercursus

De Stichting Vrouwen en Exacte Vakken (Veex) kan een subsidie van zestienduizend gulden tegemoet zien. Het geld is afkomstig van de Stichting tot bevordering van Onderwijs en Onderzoek in de ICT (Sooict).

Veex krijgt de subsidie voor het project Witch, dat moet leiden tot een cursus voor docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs. In het kader van Witch konden meisjes tussen de twaalf en achttien jaar programmeercursussen volgen. Deze weekendlessen zullen dit jaar eindigen. De ervaringen die de stichting met dit project heeft opgedaan, worden nu doorgegeven aan docenten, zodat die ze kunnen gebruiken in het onderwijs.
De stichting diende een projectvoorstel in naar aanleiding van een brief van de Sooict in september 1997. Daarin werd aandacht gevestigd op de mogelijkheden voor het aanvragen van een subsidie. Sooict stelt subsidie beschikbaar voor het realiseren van projecten die de instroom van scholieren en studenten bevordert in het informatica-onderwijs. In deze eerste ronde was het voorstel van Veex het enige dat voor subsidie in aanmerking komt.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-31T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.