Zelfontplooiing betaalt uit

It'er kan door bijscholing gemiddeld salaris ontstijgen

Een beginnende it'er verdient bovengemiddeld. Wie 25 jaar it-ervaring heeft, zit juist onder het gemiddelde. "Een it'er moet daarom de eerste twee jaar flink in zichzelf investeren, om daarna te kunnen incasseren", aldus Bas van der Haterd, consultant bij onderzoeksbureau De Breed & Partners.

Van der Haterd onderzocht de salarissen van vijfhonderd starters in vier verschillende functiegebieden. Een startende it'er verdient de eerste vijf jaar beter dan gemiddeld, terwijl zijn collega met 25 jaar werkervaring gemiddeld minder krijgt. Van der Haterd denkt dat een it'er door tijd te steken in bijvoorbeeld cursussen boven het gemiddelde kan uitkomen. "De toppers steken er altijd bovenuit. Een it'er die bereid is in zichzelf te investeren, kan flink binnenlopen."
Het aanvangssalaris van de gemiddelde hbo'er bedraagt 1988 euro. Een academisch geschoolde starter begint met 2250 euro. Een startende it-consultant verdient met een maandsalaris van 2129 euro gemiddeld meer. Een it-programmeur begint met gemiddeld 2030 euro. Dat is minder dan een gemiddelde wo-starter krijgt, maar it-programmeurs zijn vaak hbo'ers, aldus Van der Haterd.
Een it'er met 25 jaar werkervaring verdient 55 duizend euro per jaar. Een manager verdient na 25 jaar gemiddeld 65- tot zeventigduizend euro. Logisch, vindt van der Haterd. "De toegevoegde waarde van een topmanager is veel hoger dan die van een goede it'er. Dat kan voor een bedrijf een verschil maken van honderdduizenden euro's."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-05T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.