Nidap brengt inkoop opleidingen in kaart

AMSTERDAM - Opleidingsfunctionarissen worden steeds meer betrokken bij het inkopen van cursussen op het gebied van informatie- en edp-management. Dat blijkt uit een onderzoek naar bedrijfsopleidingen dat door Nidap is uitgevoerd.Het Nidap Bedrijfsopleidingen Onderzoek 1996 wordt 18 april officieel gepresenteerd tijdens de opening van Didacta, een vakbeurs van bedrijfsopleidingen, trainingen en cursussen. Het rapport wordt dan aangeboden aan vice-voorzitter Blankert van VNO-NCW.

Nidap voert ieder jaar een onderzoek uit onder 1100 bedrijven en organisaties met minimaal vijftig vaste werknemers die opleidingen inkopen. Uit het rapport blijkt dat in 1995 een kwart van de ondervraagde opleidingsfunctionarissen zegt direct betrokken te zijn geweest bij de inkoop van informatica-cursussen. Voor dit jaar verwacht 28 procent te gaan meebeslissen. Volgens onderzoeker Paul van der Wal is die stijging weliswaar licht, maar toch een indicatie dat IT-managers in toenemende mate bereid zijn om voor het samenstellen van cursusprogramma's de hulp van interne opleidingsdeskundigen in te roepen.
De cursussen die van de opleidingsinstituten worden betrokken zijn vooral bestemd voor het middel- en operationeel management (respectievelijk 63 en 46 procent) en met name gericht op specifieke vaardigheden (64 procent) en kennis (70 procent). CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-05T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.