Technische kennis is ondermaats

    In Nederland moet nog veel gebeuren op het gebied van kennis van techniek. Dit blijkt uit het onderzoek 'Bèta/techniek uit balans', dat in opdracht van Stichting Axis is uitgevoerd.

Wel lopen er al diverse projecten die de tekortkomingen weg moeten nemen. 'Er is sprake van een krachtig bèta/technisch elan, dat alles steun verdient en dat kan zorgen voor een omslag of trendbreuk', zo luidt de conclusie.
Axis, een nationaal platform voor techniek in het onderwijs en arbeidsmarkt, gaat op basis van dit onderzoek nieuwe initiatieven nemen. Zo zet de stichting diverse projecten uit in het basisonderwijs, omdat het onderzoek leert dat kinderen op deze scholen al bekend moeten raken met techniek. Daarnaast zal de organisatie met bedrijven overleg voeren over de ontwikkeling van de technische werkgelegenheid. Verder dienen scholen meer aandacht te schenken aan technische- en andere Bètaopleidingen. Opleidingen en beroepen moeten hierbij voldoen aan de verwachtingen van jongeren. Ook vrouwen en allochtonen kunnen met behulp van ICT sneller automatiseringsopleidingen volgen.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-28T00:00:00.000Z Michiel Couzy