Sun presenteert model voor Edunet

Sun Microsystems heeft zijn offerte voor Edunet uit de doeken gedaan. De onderneming is een van de drie partijen die de aanbesteding voor het computernetwerk voor het Nederlands onderwijs in de wacht wil slepen.

Sun gaat de strijd aan met het consortium van PTT, IBM en Roccade en met het samenwerkingsverband tussen Enertel, regionale telecombedrijven en kabelexploitanten. Volgens de planning zal het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen deze maand de beslissing nemen. Een woordvoerster sloot niet uit dat het besluit pas in januari valt. Sun heeft een concept ingediend voor een nieuw op te richten instituut, dat als dienstverlener moet optreden voor het onderwijs. Deze Educatieve Service Provider verzorgt alle netwerkdiensten voor de diverse aangesloten onderwijsinstellingen. Hierdoor ontstaat een intranet waarop alle informatie en software beschikbaar is. Volgens Sun kunnen de scholen, door gebruik te maken van krachtige servers en het Java-platform, volstaan met goedkope en makkelijk te beheren netwerkcomputers. Eventueel kunnen deze apparaten worden aangevuld met PC's voor andere toepassingen. Directeur Wim Beltman van Sun Microsystems Nederland zegt dat ervaringen met het project computers in het Amsterdamse onderwijs bewijzen dat het model van Sun in de praktijk werkt. Beltman benadrukt dat de kosten van het model beperkt zijn.   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.