Intel stort zich met Linux op web-apparaten

Intel werkt aan gespecialiseerde Internetapparaten die draaien op Linux. Deze taakspecifieke nieuwe consumentenmachines moeten rond het midden van dit jaar uitkomen en kosten 300 tot 700 dollar.

Deze Internetcomputers combineren in wezen een telefoon met een eenvoudige PC. De machine is echter wel op te waarderen, in tegenstelling tot bestaande, 'traditionele' webtelefoons en uitgeklede PC's voor Internet. Intels nieuwe producten gaan vergezeld van een Internettoegangsdienst die 25 tot 30 dollar per maand zal kosten. 'Wij mikken hiermee op huishoudens die nog helemaal geen computers hebben. Dit zou de familie-telefoon kunnen vervangen', zegt Claude Leglise, algemeen directeur van Intels divisie voor thuisproducten.
De apparaten moeten in verschillende uitvoeringen verschijnen, waaronder ook een variant die gereed is voor DSL-verbindingen (digital subscriber line). Het besturingssysteem is een Linux-distributie, de browser is de 'open source' Mozilla-software van Netscape en de telefoniediensten zijn afkomstige van Telcordia en Lucent. De processorfabrikant onthulde deze plannen op de Computer Electronics Show die vorige week plaatsvond in Las Vegas. Het is nog niet bekend of en wanneer Intel deze taakgerichte apparaten met bijbehorende Internetdienst naar Europa wil brengen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.