CAO voor EDS in de maak

Vakbonden, ondernemingsraad en management van automatiseringsconcern EDS bereiden een cao voor. Het Amerikaanse bedrijf, dat vooral bekendheid geniet door de overname van rekencentra, wil de regelingen voor verschillende groepen werknemers meer gelijktrekken. De besprekingen komen op een moment dat de outsourcing-gigant in een ingrijpende reorganisatie zit. Honderdzestig van de 1800 werknemers worden op een andere functie in het bedrijf gezet. Zowel de ondernemingsraad als de Dienstenbond CNV hebben kritiek geuit op de uitvoering hiervan.

Belangrijk onderhandelingspunt voor de cao zal de verdeling zijn van bevoegdheden tussen vakbonden en ondernemingsraad. De vakorganisaties hebben nog weinig te vertellen binnen EDS, maar willen meer grip op het bedrijf. Het streven is een convenant waarin is opgenomen wie wat waarover te zeggen heeft. Daarnaast wordt kritisch gekeken naar het systeem van prestatiebeloning, zegt een woordvoerder van de CNV Dienstenbond. De vakorganisatie is op zich niet tegen prestatieloon gekant, maar vindt de uitwerking bij EDS niet altijd even doorzichtig. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.