Getronics werft mensen via bedrijfsovernames

De strategie van Getronics om IT-afdelingen van grote ondernemingen over te nemen is een kosteneffectieve methode om aan mensen te komen.

Het Amerikaanse effectenhuis Merrill Lynch noemt dit een handige oplossing. Via 'outsourcing'-contracten krijgt de IT-dienstverlener de beschikking over automatiseringspersoneel, waar moeilijk aan is te komen gezien het schaarse aanbod. Dit jaar zijn langs deze weg al ongeveer driehonderd mensen binnengekomen, aldus Merrill Lynch. Getronics kan deze mensen ook op andere projecten inzetten, wat weer extra inkomsten oplevert.
Recent nam de automatiseerder activiteiten op gebied van data- en telecommunicatie-diensten van de NS over. Ook verwierf het Retail Service van de Koninklijke Bijenkorf Beheer verworven. Merrill Lynch is zeer te spreken over het ondernemingsbeleid om een belangrijke positie te verwerven in de groeiende Europese markt voor 'outsourcing'. Daarnaast probeert Getronics sterke marktposities op te bouwen buiten haar kerngebieden Nederland en Scandinavië. De effectenmakelaar deelt Getronics' visie dat de groei op de Europese IT-markten krachtig zal blijven. Dit geldt met name voor Zuid-Europa waar de groep snel expandeert.

Koopwaardig

Financieel draait Getronics prima. De marge op bedrijfsvoering nam in het eerste halfjaar toe van 8,4 procent naar 9,4 procent. Dit komt door een verschuiving van distributie naar diensten. In de tweede helft van dit jaar zal dit nog duidelijker zichtbaar worden in de cijfers, voorspellen analisten van de Londense vestiging van Merrill Lynch. De effectenmakelaar heeft haar winstprognose voor Getronics in 1999 verhoogd van 3,20 gulden naar 3,30 gulden per aandeel. Voor het jaar 2000 wordt een zeer voorzichtige raming van 3,50 gulden per aandeel gemaakt. Het aandeel noemt men koopwaardig.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-28T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.