De weg naar offshoring

Paul Tjia en Erran Carmel melden in hun boek 'Offshoring Information Technology, Sourcing and Outsourcing to a Global Workforce' dat de weg naar succesvolle offshoring uit drie fasen bestaat.

De eerste fase bestaat uit het leggen van het fundament. In deze fase wordt bepaald in hoeverre een bedrijf klaar is voor het offshore uitbesteden van werkzaamheden. Vervolgens moet er een krachtig team worden samengesteld dat de offshoring gaat opzetten en kan externe expertise worden ingehuurd. In deze fase moeten ook een strategie en een plan geformuleerd worden waarbij het juiste project wordt gekozen om te offshoren.
In de tweede fase worden de aanbieders geïnventariseerd. Allereerst wordt een keus gemaakt voor een land, vervolgens worden de aanbieders in dat land in kaart gebracht. Er moeten criteria worden ontwikkeld waaraan de aanbieders moeten voldoen. De aanbieders worden vervolgens aan deze criteria getoetst. De laatste stap in deze fase bestaat uit het inwinnen van informatie (request for information) en het aanvragen van offertes (request for proposal).
De derde fase bestaat uit het afwegen van de verschillende aanbieders en de uiteindelijke keuze. Vervolgens wordt het land waarnaar de werkzaamheden geoffshored worden, bezocht en de contracten besproken en ondertekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-01T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.