Managed hosting door True

Resultaten CMG over 1995 boven verwachting goed

AMSTERDAM - Bank Bangert Pontier noemt de resultaten van CMG boven verwachting goed. De omzetgroei van 37 procent in Nederland vorig jaar, de margeverbetering in het Verenigd Koninkrijk en het versnelde herstel van de resultaten in Duitsland geven het Amsterdamse effectenhuis aanleiding de winstprognose voor 1996 te verhogen. De raming van de winst per aandeel is bijgesteld van 24 pence naar 25,8 pence.

Voor 1997 en 1998 wordt nu een winst per aandeel voorzien van respectievelijk 32,1 pence en 40 pence. Bangert Pontier verwacht dat CMG dit jaar in Nederland 18 procent meer omzet zal halen. In de jaren daarna moet een groei van 17 à 18 procent mogelijk zijn. Dit is ongeveer 5 procentpunt boven het marktgemiddelde.

Aanwas personeel

De effectenbank verwacht dat de marge op het bedrijfsresultaat in Nederland de komende jaren stabiel zal blijven of iets toeneemt. Alleen in het eerste kwartaal zou de marge tijdelijk wat lager kunnen liggen door de enorme aanwas van nieuw personeel. In een krappe arbeidsmarkt denkt CMG dit jaar zo'n vierhonderd nieuwe personeelsleden te zullen aannemen. Sinds het begin van dit jaar zijn al ongeveer honderd nieuwe werknemers in dienst getreden.
Mogelijk komen de marges ook wat onder druk te staan door de opkomst van buitenlandse concurrenten op gebied van outsourcing zoals EDS en CSC . Bovendien komt Raet in een betere positie te verkeren sinds de overname door Getronics en Roccade. De concurrentie op gebied van IT-consultancy wordt ook groter door het toenemende marktaandeel van managementconsultants zoals Andersen, Moret Ernst & Young en Coopers & Lybrand. Niettemin gelooft de effectenbank dat de goede reputatie van CMG en de sterke groei van de Nederlandse markt voor IT-dienstverlening de marges in ieder geval stabiel zullen houden.
Bangert Pontier vindt het aandeel CMG niet goedkoop. Sinds de beurs-introductie op 1 december 1995 is de koers met 95 procent omhoog gegaan. De koers/winst-verhouding op basis van de geraamde winst voor 1996 bedraagt 21,7. Dat is hoger dan bijvoorbeeld Cap Volmac. Bangert Pontier acht dit verschil gerechtvaardigd gelet op de stabiele winstontwikkeling in het verleden, de sterke nadruk op 'centers of excellence' en de bovengemiddelde winstgroei. Gelet op de enorme koerssprong sinds de beursnotering wordt voor de korte termijn niet veel stijging meer verwacht. Maar voor de langere termijn blijft de koopaanbeveling gehandhaafd. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.