Capgemini stoot inkoopdienst af aan SCC

Capgemini wil een onderdeel van zijn uitbestedingdivisie afstoten aan SCC uit Bodegraven. Het betreft 45 medewerkers die zich bezighouden met de inkoop van hardware en software voor klanten.

Capgemini bevestigt dat er gesprekken lopen met ict-dienstverlener SCC (voorheen Infoproducts), maar wil niet ingaan op details omdat de onderhandelingen nog lopen. Het gaat om de inkoopafdeling van de divisie Capgemini Outsourcing. Hier werken 45 medewerkers die zich bezighouden met de inkoop van hardware en software voor klanten. Een deel van de werknemers werkte vroeger bij Werklinq, de it-dochter van de Arbeidsvoorziening die een aantal jaren terug door Capgemini is overgenomen. Een belangrijke klant is dan ook CWI (Centrum voor Werk en Inkomen).
De ondernemingsraad is nauw betrokken bij het verkooptraject, meldt een Capgemini-zegsvrouw. Toch leven er zorgen onder het betrokken personeel. Bij SCC, dat onder de ick-cao valt, liggen de (secundaire) arbeidsvoorwaarden lager dan bij Capgemini. De medewerkers zijn bang dat SCC aan hun voorwaarden wil morrelen. Een vakbondsbestuurder van FNV Bondgenoten stelt dat de overgang zal plaatsvinden onder de wettelijke regeling 'mens volgt werk'. "Wellicht dat SCC met een ander aanbod komt, maar een werknemer kan vanwege deze regeling zijn 'oude' arbeidsvoorwaarden behouden." Wel stelt hij dat ontslag dreigt voor mensen die niet willen overgaan.
SCC is sterk in het verlenen van diensten rondom werkplekken, waaronder het grootschalig inkopen van computerapparatuur. In september 2004 sloot de dienstverlener nog een groot contract met het ministerie van Defensie voor het vervangen van de hardware op zo'n 45 duizend werkplekken.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-04T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.