BPR gelooft in GBA 2

Dit artikel delen:

Het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) is er nog lang niet aan toe het GBA-startpakket af te serveren.

Dit blijkt uit een reactie van plaatsvervangend directeur Cees Meesters op het conceptrapport van Het Expertise Centrum, waarover Computable vorige week berichtte. HEC plaatst grote vraagtekens bij de aanpak van de GBA-modernisering. Meesters vindt het echter 'nog steeds een zinvolle bijdrage'. Het komt vooral aan op een zorgvuldig geregelde migratie. HEC mag betrokkenheid van leveranciers wenselijk vinden, BPR heeft daarmee 'geen enkele formele relatie'. Meesters wil nagaan hoe gebruikersverenigingen deze kwestie zien; daarin zitten gemeenten en die hebben zo'n relatie wel. De bouw van een Landelijk Raadpleegbare Directory, een voorlopige voorziening om de GBA al op korte termijn 'online' te maken, heeft BPR inmiddels gegund aan de Eindhovense firma T&T Compe T&T.

 
Peter Mom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-18T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.