NGN terug bij af

Dit artikel delen:

De cirkel is rond voor de klacht die de Netwerk Gebruikersgroep Nederland in oktober 2001 bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit neerlegde tegen de exorbitante licentieverhoging van Microsoft. Brussel heeft het onderzoek naar de klacht wegens beperkte middelen teruggeschoven op het bordje van de NMA.

"Er is nog niks gedaan", zegt europarlementariër Elly Plooij, die de VVD vertegenwoordigt in het Europees Parlement. "Eurocommissaris Mario Monti heeft in zijn antwoord op de door mij gestelde vragen over de recente licentieverhogingen van Microsoft aangegeven dat hij het formele onderzoek naar de prijsverhogingen samen met de nationale mededingingsautoriteiten wil uitvoeren, omdat zij al wat voorwerk hebben gedaan. Ik ga hem deze week vragen wanneer hij het onderzoek denkt af te ronden."
Haar collega Erik Meier van de Socialistische Partij kreeg naast een soortgelijk antwoord een zinspeling van Monti op mogelijke stappen van Brussel tegen Microsoft. Het dossier Microsoft telt inmiddels twintigduizend pagina's. NGN-directeur Marie Jose Jamin weigert commentaar te geven.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.