Nieuw rekencentrum voor Klpd

Dit artikel delen:

Het Korps landelijke politiediensten (Klpd) heeft in Utrecht een nieuw rekencentrum in gebruik genomen. Het korps wil kunnen beschikken over een gecentraliseerde, verbeterde informatievoorziening. Het ketelhuis is gerealiseerd samen met Logicacmg en Hewlett-Packard.

De oude ict-infrastructuur bestond uit een verzameling losse systemen, omdat verschillende diensten van het Klpd in het verleden op eigen houtje opereerden. Nu alle gebruikers, verdeeld over zo'n honderdtwintig locaties, en alle voer- en vaartuigen op één rekencentrum worden aangesloten, kan het Klpd beginnen met het stroomlijnen van bestaande systemen en het invoeren van een aantal nieuwe standaardapplicaties voor bijvoorbeeld kantoorautomatisering en opsporing. Een zegsman geeft als voorbeeld het omzetten van allerlei toegepaste programmeertalen in Access/Oracle, om de informatieuitwisseling te vergemakkelijken. Bovendien worden de ruim drieduizend werkplekken alle uitgerust met een Microsoft Office-pakket.
Logicacmg voerde samen met de opdrachtgever het projectmanagement. De twee partijen kozen voor een centrale, op server based computing geënte infrastructuur. Het dubbel uitgevoerde rekencentrum beschikt over een HP-'storage area network' met HP-servers. Bij de inrichting ervan heeft afstemming plaatsgevonden met ISC (ICT-Service Coöperatie Politie, Justitie en Veiligheid), de organisatie die moet uitgroeien tot de centrale ict-aanbieder voor de politie. Het korps heeft de functionele eisen die ISC met betrekking tot de infrastructuur heeft opgesteld, overgenomen.
Het Klpd geeft geen contractwaarden vrij en wil uit beveiligingsoogpunt niet zeggen waar het computercentrum zich exact bevindt. De woordvoerder vertelt wel dat het oude rekencentrum van het Klpd na de migratie wordt ontmanteld. Op termijn komt het beheer van het nieuwe ketelhuis in handen te liggen van ISC. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.