Minder subsidie voor Philips

Dit artikel delen:

De overheid beperkt de subsidie die Philips krijgt voor de bekostiging van onderzoek. Dit wordt 25 miljoen gulden minder. Ook gaat het mes in het budget voor het Technisch Ontwikkelingskrediet. Deze regeling die al vele jaren bestaat moet het eveneens met 25 miljoen gulden minder doen.

Verder introduceert minister Jorritsma van Economische Zaken in haar begroting een betere toesnijding op gebruik van instrumenten voor ondersteuning. Dat moet vijftig miljoen gulden opleveren. Voor bedrijfsgerichte technologische samenwerking is volgend jaar 86,7 miljoen beschikbaar. Voor het lopende jaar wordt het budget hiervoor met 63 miljoen verhoogd tot 140 miljoen; dit houdt verband met de grote belangstelling voor deze regeling. Dit subsidie-instrument richt zich op samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, zowel tussen bedrijven en kennisinstellingen als tussen bedrijven onderling. Voor kennisdiffusie naar het midden- en kleinbedrijf is 23 miljoen beschikbaar.
Het Nationaal Actieprogramma Elektronische Snelwegen heeft volgend jaar een potje van zestig miljoen gulden. Eerder was al bekendgemaakt dat voor de Twinning-centra dertig miljoen extra op tafel komt.
Voor stimulering van micro-elektronica is volgend jaar 116 miljoen beschikbaar. Hierbinnen valt het Medea-programma, een omvangrijk Eureka-project op gebied van halfgeleiders. Bij Medea zijn bedrijven als Philips, ASM International en ASM Lithography betrokken. Daarnaast krijgen andere Eureka-projecten, ondermeer op het terrein van digitale televisie en multimedia, ondersteuning.  CORR.
 
Beleidsombuigingen
 
Beperking subsidie Research Philips: 25 miljoen gulden.
Beperking Technisch Ontwikkelingskrediet: 25 miljoen gulden.
Beëindiging Tenderregeling Industriële Energiebesparing: 10 miljoen gulden.
Betere toesnijding Instrumenten op gebruik: 50 miljoen gulden.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-18T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.