Wbso vooral in trek bij grote bedrijven

Dit artikel delen:

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (Wbso) is de bekendste maatregel op technologie-gebied. De grote bedrijven gebruiken dit stimuleringsinstrument veel. Sinds begin dit jaar de mogelijkheden voor innovatieve software zijn verhoogd, bevinden zich hieronder ook IT-bedrijven. Dit blijkt uit een enquête die het CBS heeft gehouden naar de waardering van het Economische Zaken-beleid. Het onderzoek werd gedaan onder 841 personen en 2292 bedrijven, waaronder 515 starters.

De waardering voor de Wbso is relatief hoog. Deze vorm van technologie-stimulering, thans geheten Wet Vermindering Afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen/Speur & Ontwikkelingswerk (WVA/S&O), scoort lager bij het midden- en kleinbedrijf. Het mkb is wat minder goed op de hoogte. Ze maakt er ook relatief minder gebruik van. Van de mkb-bedrijven die al aan R&D doen of die dat van plan zijn, is slechts de helft met de regeling bekend. Toch komt 75 procent van de aanvragen uit het mkb. De waardering is gemiddeld onder deze groep bedrijven. Alle betrokken bedrijven weten van de mogelijkheid gegevens via Internet te verstrekken. Vooral de grote bedrijven doen dat ook. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.