Ericsson wacht op NMa

Dit artikel delen:

De juristen bij Ericsson Nederland zullen de uitspraak van de NMa dat KPN Telfort mag overnemen, grondig uitvlooien. KPN en Telfort zijn immers beide klant van Ericsson. "Het zal zeker effect hebben op onze business", zegt algemeen directeur Nils de Baar.

De Baar is spreker op een bijeenkomst van de fabrikant van telecommunicatieappratuur in het kantoor te Düsseldorf. De onderneming blaakt weer van zelfvertrouwen. Het jaar 2004 is met zwarte cijfers afgesloten en het ziet ernaar uit dat 2005 nog beter uitpakt. Vanaf 2001 was de onderneming, zoals vrijwel de complete telecomsector, in een wervelende spiraal neerwaarts geraakt en deed er veelal het zwijgen toe. Nu de perspectieven weer gunstig zijn, is de 'radiostilte' opgeheven. Er is goed nieuws te melden, onder ander over de HSDPA-proef (High Speed Downlink Packet Acces) in Düsseldorf. Daar waren inderdaad indrukwekkende snelheden te zien waarmee een mobiele telefoon data binnen weet te halen.
De Baar wil wel gemeld hebben dat, ondanks de teruggang in de telecomsector, het bedrijf erin is geslaagd zijn marktaandeel in Nederland te behouden. "We zijn umts-leverancier geworden van Vodafone in 2002, en KPN, in 2003."
Desalniettemin heeft Telfort gekozen voor de Chinese nieuwkomer Huawei voor HSDPA, wat is te beschouwen als de tweede fase umts. Nu KPN en Telfort samengaan, is de vraag met welke leverancier KPN de banden wil verstevigen. "Ik kan daar nu geen eenduidig antwoord op geven", reageert De Baar. "Er zijn zoveel variabelen. We zullen eerst een nauwgezet alle voorwaarden bestuderen waaronder de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) met de acquisitie akkoord is gegaan, en we zullen natuurlijk de kwestie met onze klanten bespreken. Ik heb nu nog geen idee welke kant het opgaat", aldus De Baar.
Wat betreft de technologie om mobiel breedband te leveren, is hij een stuk overtuigder. "Alle aanbieders van mobiele telefonie zullen uiteindelijk overgaan op HSDPA."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-16T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.