'Landen met chaotische werkwijzen hebben minder imaging-systemen'

Dit artikel delen:

Twaalf jaar geleden begon Kofax Image Products met het fabriceren van PC-aansturingskaarten voor high-end scanners. Vandaag levert het bedrijf ook software voor het beheersklaar maken en opslaan van ingescande documenten.

"De markt voor insteekkaarten is ingestort", zegt David Silver, President en eerste man van Kofax. "Van de 35 miljoen dollar die wij omzetten, maken de kaarten een luttele 10 procent uit." Silver zag die verschuiving aankomen en heeft zich op tijd ingedekt door over te stappen op software-pakketten.
Zo ontwikkelde Kofax het Ascent Capture-systeem dat documenten na het inscannen klaarmaakt om ze in een documentbeheersysteem op te nemen. Sinds enkele maanden levert Kofax ook een product aan het andere einde van het beheerspectrum: de opslag. Ascent Storage is de naam van het softwarepakket dat CD-jukeboxen met behulp van een Windows NT-machine beheert.
Het programma toont de jukebox aan het besturingssysteem alsof het een gewone harde schijf. Volgens Silver heeft geen enkele concurrent een dergelijk pakket waarbij je een Active X-control in een Visual Basic-project kunt plakken om bijvoorbeeld een pieper aan te sturen als er een probleem is.

Klanten

"De nadruk bij onze producten ligt op integratie," zegt Kevin Drum, Vice President Marketing. "Ascent Storage is daar een goed voorbeeld van. Je merkt niet dat het er is, behalve als je het nodig hebt. Zelfs de systeemsoftware gaat ervan uit dat Storage een harde schijf aanstuurt." Gebruikers van Ascent Capture zijn onder andere de stad Maastricht, Anova verzekeringen, Ford Motor Company en Basf.
"Wat de Capture software betreft, hebben wij een dominante marktpositie," stelt Drum. De markt voor documentbeheer is ongeveer één miljard dollar groot. Pakketten voor het klaarmaken voor beheer en opslaan nemen tussen de 150 en 200 miljoen voor hun rekening. "Kofax op zijn beurt heeft een omzet van 35 miljoen dollar."
Europa als geheel loopt in deze markt licht achter op de Verenigde Staten. "Europa is goed voor ongeveer 40 procent van de markt," zegt David Silver. De Benelux doet het relatief goed. "Dat is de grootste markt," zegt Silver. Volgens hem is er een verband tussen de chaotische manier van werken in een land en het aantal imaging-systemen dat er staat opgesteld. "In Italië en Frankrijk verkopen we veel minder van deze systemen dan in de Benelux," aldus Silver.  EV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-14T00:00:00.000Z Eric Vlietinck
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.