Kabinet parkeert datakluis

Zit de burger er wel op te wachten?

Dit artikel delen:

Het kabinet gaat nog geen digitale kluisjes invoeren. Burgers moeten meer zeggenschap krijgen over hun gegevens, maar of een datakluis zoals door de commissie-Snellen voorgesteld daarvoor het beste instrument is, is nog maar de vraag. Ook is onduidelijk of burgers zelf iets erin zien. In zijn standpunt over Snellens voorstellen, vorige week vastgesteld, kiest het kabinet voor 'een pas op de plaats'.

De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Diverse banken bieden de mogelijkheid persoonlijke financiele gegevens op te slaan in een digitale kluis. De verzekeringsmaatschappijen willen hier ook mee starten.

Op www.incase4u.nl is het mogelijk een online koffer aan te maken. Daarin worden reisdocumenten en gegevens die in geval van een calamiteit nodig zijn veilig bewaard. Hieronder een aantal documenten die van overheidswege worden verstrekt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-13T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.