Nederlandse financiële managers bestand tegen stress

Dit artikel delen:

In Nederland hebben financiële managers het minst last van stress. Ook besteden zij het minste tijd aan hun dagelijkse leidinggevende taken in vergelijking met hun Europese collega's.

Het vervaardigen van de jaarrapportage kost hen meer tijd dan ze lief is. Dat blijkt uit een onderzoek van Marketing Research Database, uitgevoerd in opdracht van Hyperion, leverancier van financiële software.
Uit de enquête onder 632 Europese financiële topmensen blijkt verder dat slechts 30 procent van de respondenten meent dat de Europese Monetaire Unie van groot belang is voor hun onderneming. 60 Procent verwacht dat de Unie geen ingrijpende gevolgen heeft voor hun eigen rol. De invoering van de euro krijgt van het merendeel volop de aandacht. Alleen de meningen hoe er mee om te gaan, lopen uiteen. Matthew Goldsbrough, Hyperions Europese marketingdirecteur, zegt verbaasd te zijn over het feit dat minder dan de helft van de ondervraagden dacht dat de euro een parallel financieel verslag voor hun organisaties zou betekenen. "Dit houdt in dat zij ofwel van de ene dag op de andere over zullen stappen naar de euro, ofwel dat zij tot nu toe nog niet diep hebben nagedacht over de werkwijze tijdens de periode dat er twee munteenheden in omloop zullen zijn."

Jaar 2000

De onderzoeksresultaten wijzen voorts uit dat men in de meeste gevallen actief bezig is met het oplossen van het Jaar 2000-probleem. Ook worden financiële managers steeds meer geconfronteerd met IT-problemen in hun omgeving en groeit het bewustzijn dat hun afdelingen steeds vaker gebruikmaken van technologische oplossingen. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.