'Regeringswebsite' voor nieuw kabinet

Dit artikel delen:

Bij het aantreden van de nieuwe regering wordt een 'regeringswebsite' operationeel. Deze moet uitgroeien tot een volwassen nieuwsmedium op internet.

Dit schrijft minister-president Kok in het 'Actieprogramma Overheidscommunicatie 2002-2006', dat eind mei aan de Tweede Kamer is gestuurd. Het programma omvat 25 projecten. Het is een vervolg op het november 2001 vastgestelde kabinetsstandpunt over de adviezen van de commissie-Wallage.
Een van de onderdelen behelst de actieve openbaarmaking van overheidsinformatie. Er wordt een haalbaarheidsstudie uitgevoerd: wat is in de backoffice nodig om documenten vindbaar en voor het publiek bereikbaar te maken? Eerder liet het kabinet weten dat zoiets 75- tot 150 miljoen euro per jaar vergt. Een ander project is de ontwikkeling van de daarvoor benodigde 'activiteitenindex'. Zo'n index is een op het regeerakkoord en de begroting gebaseerd overzicht van beleidsonderwerpen waarmee de relevante informatie zich laat ontsluiten. Ook lagere overheden moeten zich op actieve informatieontsluiting richten. Als 'volwassen nieuwsmedium' moet de site ook audiovisuele functionaliteit bieden, zodat bijvoorbeeld persconferenties te volgen zijn.
 
Peter Mom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-21T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.