Splitsing Microsoft deert IT'er niet

Dit artikel delen:

Automatiseerders verwachten niet dat een opsplitsing van Microsoft hun werk lastiger maakt. Dit blijkt uit een online mini-enquête van Computable.

Het afgelopen Pinksterweekend stonden 240 IT'ers stil bij de vraag wat het effect van een opsplitsing van Microsoft op hun werk zou zijn. Ruim 70 procent van de respondenten gaf aan dat een opsplitsing het werk als IT'er niet moeilijker zou maken.
Tevens werd gevraagd of er op technisch niveau compatibiliteitsproblemen te verwachten zijn wanneer besturingsystemen en applicaties uit elkaar getrokken worden, zoals de Amerikaanse rechter wil. Ruim 60 procent meent dat dit niet het geval zou zijn.

Verdeelde reactie

De rechter wil Microsoft opsplitsen om meer concurrentie mogelijk te maken. Onder automatiseerders leidt de vraag of dit daadwerkelijk zal gebeuren tot verdeelde reactie. Ruim 40 procent meent dat de concurrentie zal toenemen. Een meerderheid echter (een kleine 60 procent) acht dit onwaarschijnlijk.
Gevraagd naar de kansen van de grootste softwareleverancier om het vonnis tot opsplitsing in hoger beroep ongedaan te maken, meent zo'n 60 procent dat die kans klein is. Een kwart van de respondenten denkt dat Microsoft hier in slaagt. Ruim 10 procent van de IT'ers die meededen aan het bliksemonderzoek hadden hierover geen mening.  MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Mark Plekker