RSI-klachten ook vaak na het werk

Dit artikel delen:

Een op de vijf werknemers met RSI, heeft ook buiten het werk last van deze kwaal. Dit blijkt uit een onderzoek van de Arbeidsinspectie in opdracht van staatssecretaris Hans Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Uit een onderzoek bleek vorig jaar dat meer dan de helft van de beeldschermwerkers in bepaalde mate last heeft van deze Repetitive Strain Injury (RSI). Het gaat dan om klachten aan nek, schouders, armen, handen en vingers. In ons land werken ongeveer 2,6 miljoen mensen achter een beeldscherm.
Uit een onderzoek onder financiële instellingen en architectenbureaus bleken vier van de tien werknemers last te hebben van de Repetitive Strain Injury (RSI). Klachten aan nek of schouders komen in beide sectoren het meest voor. De onderzoekers beschouwen de onderzochte groep overigens niet als representatief voor alle beeldschermwerkers. De staatssecretaris heeft een rapport van de Arbeidsinspectie over de ernst en aard van RSI-klachten bij beeldschermwerk aangeboden aan de Tweede Kamer.

Campagne

Inmiddels is een voorlichtingscampagne gestart die zich richt op iedereen die met een beeldscherm werkt. In het kader van deze campagne is een CD-rom ontwikkeld waarin de gevaren staan uitgelegd. Verder is een folder beschikbaar met tips voor eventuele aanpassing van werk en werkplek. Samen met de brancheorganisatie Fenit is een folder ontwikkeld die via de winkels wordt verspreid aan kopers van nieuwe computers. Verder is er een poster die aandacht vestigt op het probleem. Informatie is ook te vinden op een eigen internetadres: http://www.stoprsi.nl.   RSN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.