Uitstel verkoop DTO

Staatssecretaris richt op valreep nieuwe uitvoeringsorganisatie op

Dit artikel delen:

Een besluit over uitbesteding van de Defensie Telematica Organisatie (DTO) is uitgesteld tot medio 2003. Dit heeft demissionair staatssecretaris van Defensie Henk van Hoof in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Defensie maakte een jaar geleden bekend dat het zocht naar een sterke partner voor het ict-agentschap DTO (omzet: 250 miljoen euro, 1800 medewerkers). De verkoop zou in het eerste kwartaal van 2002 worden afgerond. Aanleiding voor het huidige uitstel is het - met oog op de beveiliging - belangrijke vraagstuk over het al dan niet mee uitbesteden van het beheer van Nafin, het gesloten netwerk van Defensie.

Missionaire opvolger

Van Hoof constateert in zijn brief dat de verwevenheid van DTO en het Nafin-beheer zeer complex is. Nader onderzoek moet de gevolgen van een ontkoppeling beter in kaart brengen. Gezien de verstrekkendheid van een dergelijk besluit vindt de staatssecretaris dat hij dit beter aan zijn missionaire opvolger kan overlaten. Hij verwacht dat een eventuele uitbesteding van DTO niet eerder kan plaatsvinden dan in de loop van 2003.
De bewindsman kondigt verder de oprichting aan van Dictu (Defensie ICT-Uitvoeringsinstantie). Deze club zal vanaf 2003 het ict-beleid uitvoeren dat de directie Informatievoorziening en Organisatie uitstippelt. De hiervoor binnen de verschillende krijgsmachtonderdelen aanwezige kennis en kunde wordt in Dictu geconcentreerd. Een belangrijke taak is de coördinatie van defensiebrede projecten. DTO, en eventueel straks de koper ervan, zorgt als derde laag voor de productie en levering van ict-diensten.
 
Auteur: Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.