Grootschalige Basiskaart Nederland is 'in de wereld uniek'

'Geografisch deltawerk'

Dit artikel delen:

Een project dat een kwart eeuw loopt, naar zeer ruwe schatting 500 miljoen heeft gekost en dan nog een sub-optimaal product oplevert, kan geen successtory zijn, zou je denken. Toch, meldt Peter Mom, bouwen betrokkenen bij de Grootschalige Basiskaart Nederland volgende week een feestje. De grootschalige kaart is 'in de wereld uniek', zelfs een 'geografisch deltawerk', zeggen zij. Beurzen open, dijken dicht: allereerst voor ruim 50 miljoen die kaart optimaliseren.

'In hetzelfde tempo doorwerkend en ervan uitgaand dat we het IJsselmeer niet verder inpolderen, zou het karwei omstreeks het jaar 2023 kunnen zijn geklaard," schreef Computable in 1992, toen zeventien jaar inspanning aan het vervaardigen van de Grootschalige Basiskaart Nederland geleid had tot een landsdekking van iets meer dan eenderde. Om nu te zeggen dat die exercitie opschoot, nee.

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-11T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.