Nieuw Europees platform biedt vaste grond voor starters

Dit artikel delen:

In navolging van Amerikaanse initiatieven als Red Herring en Upside, start in Europa op 1 mei Tornado-Insider.com. Dit platform wil katalysator en wegwijzer zijn voor startende ICT-bedrijven. Demissionair Eurocommissaris 'Industrie- en ICT-zaken' Martin Bangemann kreeg afgelopen donderdag in Brussel het eerste exemplaar van het maandblad, dat aan het initiatief gelieerde is.

"Ons doel is investeerders, ondernemers, PR-bureaus en overheidsinstanties onderling in contact te brengen en ze te informeren, onderrichten en inspireren. Rond die ideële doelstelling hebben we commerciële activiteiten opgezet zoals een website, maandblad, cursussen en seminars. Op de site kunnen ondernemers en investeerder met elkaar in contact komen. In eerste instantie is dat allemaal gratis. Wellicht dat we op termijn extra diensten tegen betaling gaan leveren", aldus initiatiefnemer Jeroen Mol, oprichter en ex-directeur van softwarebedrijf Prolin, nu onderdeel van Hewlett-Packard.

Binnen een dag

Mol probeert met Tornado-Insider.com een bijdrage te leveren aan een professioneler Europees ondernemersklimaat. "In de Verenigde Staten kun je binnen een dag een bedrijf oprichten. In Nederland neemt dat maanden in beslag. Zo hebben advocaten bijvoorbeeld te weinig kennis van de verschillende ondernemingsvormen en doen te lang over het opstellen van de benodigde contracten", aldus Mol. Op de site zijn daarom een aantal standaardcontracten verkrijgbaar.
De initiatiefnemer heeft twee zwaargewichten in de IT-wereld als commissaris aan Tornado-Insider.com weten te verbinden: de Amerikaanse IT-goeroe Esther Dyson en ex-Oracle topman Loek van den Boog, momenteel investeerder. De behoefte en het draagvlak blijken aanwezig te zijn. Volgens Max ten Dam, investeerder en bedrijfsadviseur, kan Tornado op een objectieve manier bedrijven 'volgen' en een belangrijke rol spelen in het afstemmen van een bepaald type onderneming op de juiste investeerder. "Participatiemaatschappijen krijgen enorme hoeveelheden ondernemingsplannen en investeringsaanvragen op hun bureau. Met Tornado-Insider.com kan het selectieproces efficiënter verlopen", meent hij.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-09T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.