Adobe net op tijd voor Belastingdienst

Dit artikel delen:

De verplichte elektronische aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting zal geen problemen leveren, ook niet voor mkb-bedrijven die draaien op Linux. Dat stelt de Belastingdienst. Adobe levert de benodigde gratis software net op tijd.

Ook ondernemers die uitsluitend werken op het besturingssysteem Linux zullen eraan moeten. De aangifte moet op 1 april binnen zijn, en een excuus dat dit niet elektronisch kan, zal niet opgaan. Adobe levert de benodigde pdf-lezer van Adobe Reader versie 7 in maart, voor zowel het Linux-, het Mac- als het Windows-platform.
De voorlichtingsbrief van de Belastingdienst liet vorige week enkele Linux-gebruikende ondernemers schrikken. De elektronische aangifte is weliswaar verplicht, maar de software die ervoor nodig is, was alleen beschikbaar voor het Windows- of het Mac-platform. Minimaal is Adobe Reader 6 nodig. De meest recente Linux-versie van Adobe Reader is 5. Gepikeerd stuurde een van de ondernemers een protestbrief naar het Nederlands parlement en de ict-vakpers.

Geen kamervragen

Tot kamervragen hoeft de aangifte echter net niet te leiden. Volgens Roel-Jan Mouw, marketing manager voor Adobe, heeft de dienst bij de ontwikkeling nauw samengewerkt met Adobe. "Ze wisten dus dat versie 5 voor Linux ongeschikt was en dat 6 niet zou uitkomen, omdat 7 al zo goed als geleverd is."
Dat bevestigt begin deze week ook Gera van Weenum, woordvoerster voor de Belastingdienst. Uitstel voor Linux-gebruikende ondernemers zal niet nodig zijn. "Die inkomsten- en vennootschapsbelasting hoeft pas per 1 april binnen te zijn."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-11T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.