Kwaliteit voorop bij gunning DCS-1800

Dit artikel delen:

Enertel vindt dat bij het verlenen van een vergunning voor het leveren van DCS-1800 ten behoeve van mobiele communicatie kwaliteit de doorslag moet geven. De telecommunicatie-onderneming waarin de energie- en kabelbedrijven zitten, vraagt regering en Tweede Kamer niet klakkeloos voor de hoogste bieder te kiezen. Net als destijds bij de toekenning van de tweede gsm-vergunning moet naast het belang van de schatkist ook de kwaliteit van het aanbod in de overwegingen worden betrokken.

Enertel kreeg op 24 oktober jongstleden al een licentie voor spraaktelefonie. Een vergunning voor mobiele communicatie volgens de DCS-1800-techniek zou daar mooi op aansluiten. Vandaar dat Enertel alles op alles zet die vergunning in de wacht te slepen. Het heeft zich al verzekerd van de nodige technische kennis door een samenwerkingsverband met Deutsche Telekom aan te gaan. Ook de ABN Amro als belangrijke financier en de Britse telecommunicatie-onderneming Orange doen aan het consortium mee.
Voor de veiling van de DCS-1800-licentie bestaat een enorme belangstelling. PTT Telecom en Libertel zijn tot hun groot verdriet van de bieding uitgesloten. Omdat vooral Libertel al capaciteitsproblemen kent met zijn gsm-net, is dat een bittere pil. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) vindt dat beide ondernemingen pas in 2000 in aanmerking mogen komen voor de tweede tranche van DCS-licenties. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Correspondent