Telefonie via Internet blijft voorlopig vrij

Dit artikel delen:

Het telefoneren via Internet zal zich voorlopig vrij kunnen ontwikkelen. De Europese Commissie vindt het vooralsnog niet nodig dat hiervoor licenties worden aangevraagd. Afgesproken is Internet-telefonie niet onder de regels te laten vallen die gelden voor spraaktelefonie, totdat aan een aantal voorwaarden is voldaan. Dit staat in een notitie die de vorige week is aangenomen.

De Europese Commissie denkt pas aan een vergunningenstelsel als Internet-telefonie een serieuze bedreiging voor de telecommunicatiewereld gaat worden. Deze vorm van telecommunicatie lijkt volgens de Commissie nog weinig op de gewone telefonie. De kwaliteit is minder. Een probleem is ook dat de ontvanger in de buurt van diens PC moet zitten om te merken dat iemand hem wil bellen.
Internet-telefonie valt daarom ook buiten de Europese richtlijn voor de liberalisering van het telefoonverkeer. In de toekomst zal ook Internet-telefonie mogelijk zijn van toestel naar toestel. Maar dat kan zonder gebruik te maken van publieke netwerken.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.