Managed hosting door True

Telefonie via Internet blijft voorlopig vrij

 

Het telefoneren via Internet zal zich voorlopig vrij kunnen ontwikkelen. De Europese Commissie vindt het vooralsnog niet nodig dat hiervoor licenties worden aangevraagd. Afgesproken is Internet-telefonie niet onder de regels te laten vallen die gelden voor spraaktelefonie, totdat aan een aantal voorwaarden is voldaan. Dit staat in een notitie die de vorige week is aangenomen.

De Europese Commissie denkt pas aan een vergunningenstelsel als Internet-telefonie een serieuze bedreiging voor de telecommunicatiewereld gaat worden. Deze vorm van telecommunicatie lijkt volgens de Commissie nog weinig op de gewone telefonie. De kwaliteit is minder. Een probleem is ook dat de ontvanger in de buurt van diens PC moet zitten om te merken dat iemand hem wil bellen.
Internet-telefonie valt daarom ook buiten de Europese richtlijn voor de liberalisering van het telefoonverkeer. In de toekomst zal ook Internet-telefonie mogelijk zijn van toestel naar toestel. Maar dat kan zonder gebruik te maken van publieke netwerken.  CORR.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1424919). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×