HP lanceert 'trusted pc'

Dit artikel delen:

Hewlett-Packard heeft vorige week pc's gelanceerd die zijn uitgerust met een beveiligingschip. De computerproducent prijst deze machines voor het bedrijfsleven aan door te hameren op de mindere beveiliging van oudere pc's.

"Veel bedrijven lopen daardoor een risico", aldus de Amerikaanse vice-president John Thompson. HP heeft dan ook een bijbehorend opwaarderingprogramma opgezet om bedrijven te verlokken tot het vervangen van hun huidige pc's door de nieuwe Compaq-desktopmachines.

Optioneel

De Protecttools Embedded Security-chip is een verwijderbare module, zegt Stefek Zaba van HP Labs. Hij legt uit dat de onderzoekers van het bedrijf een andere visie op beveiliging hebben dan de pc-divisie. "Er was wel een botsing tussen het lab en de pc-productendivisie; wij kwamen enthousiast met een beveiligingsschema dat revolutionair is en maar vijf tot zes dollar per pc kost. De pc-tak kreeg bij wijze van spreken een hartinfarct; dat bedrag was onacceptabel hoog."
Hoewel de interne kosten enigszins zijn gedrukt, HP er in eerste instantie voor de beveiligingschip als optie te bieden. Bovendien is de chip naar believen in- en uit te schakelen door systeembeheerders, vertelt Zaba. Hij meent dat de markt wel langzamerhand toe kruipt naar de betere beveiligingsmaatregelen, in applicaties en besturingssystemen, die deze chip ondersteunt. Verschillende it-leveranciers hebben hiervoor de handen ineengeslagen middels de Trusted Computing Group, voorheen Trusted Computing Alliance.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.