Hybrix strijdt voor vrijheid van transacties

Dit artikel delen:
Joachim de Koning Hybrix

Joachim de Koning van Hybrix.

Hybrix is een multi-blockchainplatform dat de kracht gebruikt van elke individuele blockchain. De startup streeft naar vrijheid van transacties door waarde vrij te laten bewegen over alle verschillende ledgers met de eerste cross-ledger token. Deze keer lichten wij bij monde van oprichter Joachim de Koning startup Hybrix uit.

Wanneer zijn jullie ontstaan?
'Volgens goed gebruik is dit project vier man sterk in een kelder begonnen met een crowdfund die genoeg opbracht om het plan uit te voeren. Het idee was om een veilige wallet te ontwikkelen (internet of coins) waarin alle bestaande assets (tokens en coins) op een uniforme wijze gebruikt en beheerd konden worden. Gaandeweg dit project ontstond het idee om een platform te bouwen waarop meer van dit soort use cases, zoals een multi-blockchain explorer, geïmplementeerd kunnen worden.'

Hoe ziet het ondernemersteam eruit?
'Het team bestaat uit professionals, werkzaam vanuit het hart van de blockchaincommunity in Utrecht. De leden zijn sinds het begin van de ontwikkeling van de blockchaintechnologieën actief. De expertises en achtergronden zijn vrij divers, van cryptografie tot marketing en van beurshandel tot sociaal ondernemerschap.
Samen werken wij om de kwaliteit en gelijkheid op internet te verbeteren en daarmee de echte wereld. Het team staat achter de bitcoin-principes van determinisme, decentralisatie, opensourcecode en persvrijheid.'

Welke technologieën zetten jullie in?
'Wij hebben een decentraal platform, api, scripting-taal en javascript library ontwikkeld. Wij stellen dit gratis beschikbaar zodat er geprogrammeerd kan worden op meerdere blockchains. Dit doen we omdat we geloven in samenwerking op het gebied van blockchaintechnologie.
Er is een versplinterd blockchainlandschap. Projecten ontwikkelen zich op afgesloten blockchaineilandjes. Ontwikkelingen op de ene blockchain zijn meestal niet compatibel met andere blockchains. Wij proberen deze eilandjes weer samen te brengen. Als blockchain zijn hype wil waarmaken, zal ontwikkeling meer samen moeten gebeuren dan in isolatie. We werken momenteel aan een protocol waarmee het mogelijk wordt om waarde frictieloos te laten verplaatsen tussen blockchains.

Op welke markt concentreren jullie je?
'We focussen ons op drie doelgroepen van de blockchainsector: developers, business en consumer. Developers zijn de mensen die ons gebruiken om te bouwen. Als developers ons kennen en gebruiken, dan kunnen zij ons gebruiken om oplossingen mee te bouwen voor andere projecten en bedrijven. Business bestaat voor ons uit decision makers van projecten die zich oriënteren op het toepassen van blockchaintechnologie. Met onze tools hoeft een project zich niet te beperken tot één blockchain. Voor de consumers hebben we daadwerkelijke applicaties, zoals een wallet en een block explorer. Die zijn er om de potentie van interoperabiliteit te tonen.'

Wat hebben jullie nodig om jullie business volwassen te laten worden?
'We zien een groeikans op het gebied van bekendheid van het protocol binnen de (blockchain)wereld. We proberen in een stabiel tempo een developercommunity te laten groeien. Als not-for-profit met een opensourcecode-base is er een leuke groep developers die graag bijdraagt aan soortgelijke projecten. Daarnaast hopen we dit jaar de laatste hand aan het platform te leggen en het op te schalen.
Onze focus naast deze afronding is de adoptie van het platform. We zijn op zoek naar bedrijven die het platform willen gebruiken bij de ontwikkeling van blockchaintoepassingen. Wij strijden voor een wereld met vrijheid van transacties.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit doet aan als "One to serve them all". Hier uit te proberen: https://hybrix.io/#playground

Hallelujah, alweer een gratis platform met geloof in samenwerking zodat er gestreden kan worden voor een wereld met vrijheid van transacties. Ik hoorde iets gelijks over een platform met de naam Schluss wat statutair gezien een beetje anders in elkaar bleek te zitten want gratis blijkt niet het business model om de kachel brandend te houden.

De code is wel open source, te zien aan Github. Volgens mij heel belangrijk dat deze partij probeert het voorbeeld te volgen van andere grote open source projekten, zoals bijvoorbeeld Apache.

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-01T09:21:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.