Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Computable Awards-genomineerde aan het woord: Mendix

Computable Awards 2017 zegel

Het is bijna zover! Op 31 oktober vindt de spectaculaire uitreiking van de Computable Awards 2017 plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. In deze reeks spreken we met de genomineerden over hun bedrijf en hoe ze toeleven naar de belangrijkste dinsdagavond van het jaar. Mendix blikt in dit artikel terug en kijkt vooruit.

Hoe kijkt uw organisatie terug op het eerste halfjaar van 2017 en wat is u in de markt het meest opgevallen?

De low-code markt is verder volwassen geworden doordat bedrijven en analisten de voordelen van het gebruik van een snel applicatieontwikkeling-platform onderkennen. Steeds meer bedrijven in een verscheidenheid van industrieën, zoals verzekeringen, logistiek en hoger onderwijs, kiezen voor low-code applicatieontwikkeling als de beste manier om effectieve oplossingen voor hun klanten en medewerkers te leveren. Low-code platforms maken het mogelijk om aangepaste applicaties op te bouwen om de operationele efficiëntie te verhogen, de klantbetrokkenheid te verbeteren en de legacy systemen te moderniseren met snelheden die niet mogelijk zijn met traditionele ontwikkelmethoden. Opmerkelijk is dat Gartner in mei 2017 een nieuwe marktcategorie onderkende, genaamd High Productivity Application Platform as a Service (hpaPaaS) naar aanleiding van de sterke interesse die bedrijven hierin toonden. Dit was de eerste keer dat Gartner beoordeelde hoe low-code applicatieontwikkeling snel waarde kan leveren aan organisaties en het markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van onze onderneming en de volwassenheid van deze categorie.

Wat heeft uw organisatie dit jaar allemaal gedaan en hoe hebben jullie dit ervaren?

Met een toegenomen adoptie van het Mendix-platform door enterprises zijn zowel ons partner-ecosysteem, universiteitsprogramma als onze developer community gegroeid. We hebben onlangs een strategisch partnerschap met SAP aangekondigd, waarmee klanten de waarde van hun SAP-investering met het Mendix-ontwikkelplatform kunnen verhogen. Om de bloeiende community van low-code ontwikkelaars te ondersteunen, breidde Mendix in 2017 zijn universitair programma in Noord-Amerika en Groot-Brittannië uit. Er zijn momenteel 26 universiteiten wereldwijd die Mendix in hun curriculum hebben opgenomen. Daarnaast is de Mendix developers community in 2017 meer dan 30% gegroeid, met nu meer dan 45.000 developers die ontwikkelen en bijdragen aan de Mendix community.

Hoe kijkt uw organisatie naar de ontwikkelingen in de markt?

Ons bedrijf blijft onderzoeken van industrieanalisten evalueren en we krijgen daarnaast input van onze klanten en partners. Zo heeft Gartner bijvoorbeeld in 2015 voorspeld dat de vraag naar applicatieontwikkeling vijf keer sneller zal groeien dan het vermogen van een interne IT-organisatie om deze in 2017 te leveren. De vraag naar snelle applicatie-ontwikkeltools om aan deze verwachtingen te voldoen, blijft in lijn met deze voorspelling toenemen.

Hoe ontwikkelt uw bedrijf zich richting de toekomst en welke concrete stappen gaan jullie hiervoor op korte termijn nemen?

We hebben een geweldig ecosysteem van strategische partners dat blijft groeien. Mendix is bijvoorbeeld de enige low-code-leverancier die een strategisch partnerschap heeft met Cloud Foundry, waardoor voor onze klanten deployment op elk gewenst cloudplatform eenvoudiger is. Daarnaast zijn we een partnerschap met SAP aangegaan, waardoor het nu voor alle SAP-klanten eenvoudiger wordt het Mendix low-code applicatie-ontwikkelplatform te gebruiken om de waarde van hun SAP-investering te vergroten.

Ons platform blijft zich ontwikkelen om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten, waaronder design-gestuurde UI-frameworks en tools zoals het Mendix Atlas framework. Verwachtingen van eindgebruikers en toenemende adoptiegraad vragen om gebruikersgerichte digitale ervaringen op meerdere typen apparaten. Het Atlas framework maakt het eenvoudiger en gemakkelijker om mooie applicaties te maken die gebruikers graag willen gebruiken. We hebben ook de mogelijkheden uitgebreid om samen te werken met onze Web Modeler. De Web Modeler, die gebruik maakt van een WYSIWYG, draw & drop-ontwikkelomgeving, maakt het mogelijk niet-technische resources te betrekken bij het applicatieontwikkelingsproces, waarbij ze de benodigde output genereren waarmee IT een applicatie kan bouwen en implementeren.

Wat was het absolute hoogtepunt van het afgelopen (half) jaar?

Behalve dat we er trots op zijn dat we zijn erkend als leider door de vooraanstaande analistenbureaus, waaronder Gartner en Forrester, zijn onze klanten succesvol en daar zijn we het meest trots op. Dit jaar dragen onze klanten, waaronder de Computable Award-genomineerde Enexis Groep, in toenemende mate bij aan de scope en het gebruik van het Mendix platform. Zij doen dat door een groeiend aantal toepassingen te ontwikkelen die helpen om hun medewerkers efficiënter te laten werken, hun klanten betere digitale ervaringen te bieden en hun voorsprong op de concurrent te behouden en uit te bouwen.

Wat was een belangrijk les voor jullie in het afgelopen (half) jaar?

De toenemende eisen aan enterprise IT-teams om meer maatwerkapplicaties te leveren - sneller en binnen budget - betekenen dat grote organisaties enorm voordeel kunnen behalen door gebruik te maken van low-code applicatieontwikkeling.

Welke uitdagingen staan bij jullie voor de deur voor 2018?

We blijven ons concentreren op het werven van geweldige mensen om zich bij onze organisatie aan te sluiten en ons platform verder te ontwikkelen, onze klanten te ondersteunen en ons ecosysteem van partners, klanten, universiteiten en ontwikkelaars te vergroten.

Is er een specifieke bedrijfsfocus voor 2018?

Onze zakelijke focus voor 2018 is verder te bouwen op ons fundament van klanten, partners en medewerkers over de hele wereld en onze klanten te blijven ondersteunen bij het stimuleren van innovatie en moderne digitale klantenervaring en het verhogen van operationele efficiency door de applicaties die zij op Mendix bouwen.

Wat betekent een nominatie voor de Computable Awards 2017 voor uw organisatie?

Wij zijn vereerd dat het geweldige werk van onze klant Enexis Groep door Computable wordt erkend. Terwijl ons platform efficiënte applicatieontwikkeling biedt en de organisatie in staat stelt niet-IT-medewerkers in het proces te betrekken, is het de toewijding en inzet voor innovatie en operational excellence met technologie van Enexis Groep die het mogelijk maakt.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T13:22:00.000Z Annemiek Sprado