Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Over Sectra Communications BV

Silver

Sectra Communications

Sectra levert beveiligde communicatieoplossingen aan Europese overheidsinstellingen en diverse toezichthoudende instanties. Wij beschikken over een gedegen kernexpertise in encryptietechnologie en bieden oplossingen die zowel op nationaal niveau als binnen de EU en NAVO zijn goedgekeurd.

Kwaliteitscertificering van beleid en beveiliging


Het beveiligen van de meest gevoelige informatie binnen een land vereist vertrouwen en ervaring. Door ons groeiende klanten- en gebruikersbestand komen wij in aanraking met een ongeëvenaarde diversiteit aan toepassingen en knowhow op het gebied van beveiligde communicatie. Dit stelt ons in staat effectieve beveiligingsoplossingen te creëren voor zowel organisaties als individuele gebruikers.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1978 houdt Sectra zich bezig met de ontwikkeling en verkoop van beveiligingsoplossingen. Momenteel heeft Sectra Communications bijna 85 medewerkers in Zweden, Nederland en Slovenië. Ons hoofdkantoor bevindt zich in het Zweedse Linköping, waar ons bedrijf is ontstaan uit een groep onderzoekers aan de Technische Universiteit van Linköping. Als internationaal leverancier beschikken wij over een grondige kennis op het gebied van encryptietechnologie. Wij weten wat nodig is om aan de strenge eisen van vandaag en morgen te kunnen voldoen.

De Sectra Groep telt over circa 600 werknemers en heeft vestigingen in twaalf landen. Het Sectra-aandeel staat genoteerd op de NASDAQ OMX-beurs van Stockholm. Tegenwoordig ontwikkelt en verkoopt Sectra ondermeer medische systemen en beveiligde communicatiesystemen. De producten van Sectra worden gebruikt door klanten in zo’n 50 landen en de verkoop verloopt zowel rechtstreeks via Sectra als via regionale en lokale partners.

Alle producten en systemen van Sectra zijn ontworpen volgens de algemene Common Criteria voor IT. Onze oplossingen voldoen daarmee aan de strengste eisen op het gebied van beveiliging. Door middel van documentatie en evaluatie traceren wij beveiligingsbedreigingen en verzorgen wij beveiligingsmechanismen en -functies tot in de kleinste details.

Wij onderscheiden vier niveaus om te definiëren hoe gevoelige informatie gehanteerd dient te worden: Stg. Zeer Geheim (Top Secret), Stg. Geheim (Secret), Stg. Confidentieel (Confidential) en Departementaal Vertrouwelijk (Restricted). Deze niveaus zijn gekoppeld aan de schade die de informatie zou kunnen veroorzaken als deze voor onbevoegden toegankelijk zou zijn. De oplossingen van Sectra zijn goedgekeurd voor deze beveiligingsniveaus en worden gebruikt door overheidsinstellingen, defensiepersoneel en diverse toezichthoudende instanties in 17 Europese landen binnen de EU en de NAVO.

De nauwe samenwerking met onze klanten heeft geleid tot de ontwikkeling van een sterk assortiment nicheproducten en -diensten waarmee wij ruimschoots aan de verwachtingen van
onze klanten willen voldoen. In navolging van ons kwaliteitsbeleid streven wij er continu naar onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De website: https://communications.sectra.nl/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/sectra
Twitter: https://twitter.com/SectraNews

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-29T10:59:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.