Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Over Open Universiteit

Silver Partner

Open Universiteit

De Open Universiteit is een niet-traditionele, publieke universiteit met een bijzondere opdracht: het ontwikkelen, innoveren en aanbieden van open hoger onderwijs. De instelling heeft per eind 2015 meer dan 15.000 studenten, die gebruik maken van online faciliteiten en vestigingen, verspreid over heel Nederland en Vlaanderen.

Activerend online onderwijs

De Open Universiteit heeft een hoogwaardig onderwijsaanbod voor wie niet kan (of wil) studeren aan een andere Nederlandse of Vlaamse universiteit. Voor het bacheloronderwijs zijn er geen vooropleidingseisen en het onderwijs is ingericht op studeren in deeltijd. Het onderwijsmodel staat voor persoonlijk en activerend online onderwijs, met veel flexibiliteit voor studenten. De wetenschappelijke opleidingen krijgen veel waardering van studenten en experts, bijvoorbeeld in de jaarlijkse nationale studentenenquête.

Speerpunten in onderzoek

De Open Universiteit heeft de wettelijke taak via onderwijskundig onderzoek bij te dragen aan de innovatie van het Nederlands hoger onderwijs. Ze heeft zich dan ook ontwikkeld tot dé expert op het gebied van leren en doceren in een door technologie verrijkte omgeving. Daarnaast wordt in verschillende andere wetenschapsgebieden onderzoek verricht. Binnen de Nationale wetenschapsagenda focust de Open Universiteit op drie thema’s: ‘digital learning’, ‘criminal law’ en ‘learning, resilience and innovation’.

3 Faculteiten

De Open Universiteit heeft drie faculteiten waar het onderwijs en onderzoek plaatsvindt: Cultuur- en rechtswetenschappen; Management, Science & Technology en Psychologie- en onderwijswetenschappen.

Online studeren

Online studeren betekent bij ons studeren op de manier die het beste bij u past; mét begeleiding en structuur of zelfstandig in uw eigen tempo. U volgt geen colleges, u studeert waar en wanneer u wilt, en u kunt een beroep doen op ervaren docenten en samenwerken met andere studenten indien u dat wenst.

Privé, werk en studie zijn daarbij goed te combineren.

Samen onderzoeken

Ons wetenschappelijk onderzoek is stevig verankerd in een netwerk van professionals en vindt plaats in samenwerking met externe partners. We kennen vijf onderzoeksprogramma’s. Samen bestrijken ze onze zeven wetenschapsgebieden Het onderzoek op het gebied van informatica vindt plaats binnen de kaders van het geïntegreerde onderzoeksprogramma van de faculteit Management, Science and Technology: Resilience, Learning and Innovation.

Opleidingsaanbod

Naast opleidingen op het gebied van Informatica kunt u bij ons ook studies volgen op het gebied van Data Science, Duurzaamheid en milieu, Kunst en cultuur, Management, Onderwijs, Psychologie en Rechten .

Academisch, persoonlijk, online

Welke carrière we ook doorlopen, welke studie we ook hebben gevolgd, we zijn nooit uitgeleerd. Hoe meer we leren, hoe completer we worden als mens en hoe beter we in staat zijn om problemen aan te pakken en op te lossen. Helaas is het vaak moeilijk om aan een studie te beginnen en in de collegebanken te stappen. Dan is een deeltijdstudie aan de Open Universiteit een uitkomst!

Studeer waar en wanneer u wilt.

Social media

U kunt de Open Universiteit uiteraard volgen op LinkedInFacebook, en Twitter.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-14T09:28:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.