Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een hybride cloud-aanpak geeft bedrijven slagkracht

Vermijd operationele silo’s in het datacenter

Bedrijven en organisaties willen en masse naar de cloud. Maar dé cloud bestaat niet. Afhankelijk van de toepassing zijn er vele private en publieke clouds om uit te kiezen met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Hoe kun je deze clouds binnen jouw organisatie samen laten werken en op dezelfde manier managen?

Uit onderzoek van onderzoeksbureau IDC blijkt dat meer dan 70 procent van de bedrijven gebruik maakt van meerdere cloud-omgevingen en het ontwikkelen van een succesvolle multi-cloud-strategie daarbij de grootste uitdaging is. Doordat organisaties gemiddeld met vijf verschillende cloudoplossingen werken, hebben zij veel tegenstrijdige processen en verschillende management interfaces. Daardoor neemt de complexiteit toe en innovatiekracht af.

Clouds managen

"Als je werk belegt in verschillende clouds dan horen daar vaak ook verschillende manieren bij om die clouds te managen"

“Voor cloud-native applicaties zijn andere cloud-karakteristieken nodig dan voor traditionele applicaties. Bovendien is niet elke dataset even geschikt om in elke willekeurige cloud-oplossing op te slaan. Als je werk belegt in verschillende clouds dan horen daar vaak ook verschillende manieren bij om die clouds te managen”, legt senior consultant cloud solutions Paul Bootsma van Dell Technologies uit. “Organisaties moeten ervoor waken dat zij door het gebruik van meerdere cloud-oplossingen op verschillende locaties geen last krijgen van verschillende operationele silo’s.”

Dell Technologies Cloud

Friso de Man, VMware Technology Lead bij Dell Technologies vult aan: “Een hybride cloud-aanpak zoals die van Dell Technologies Cloud zorgt ervoor dat je een multi-cloud-omgeving hebt, die op een generieke manier te managen is. De manier van werken is dan hetzelfde, omdat het één management interface biedt die zich uitstrekt over meerdere clouds. De oplossing is gebaseerd op DellEMC hardware, VMware software en een geheel partner ecosysteem met lokale managed serviceproviders en de grote publieke cloud aanbieders.”

Keuzevrijheid en flexibiliteit

"juist nu moeten bedrijven zich steeds sneller kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden"

Uit onderzoek van VMware kwam naar voren dat 83 procent van de cloud adopters op zoek is naar consistente infrastructuur en operations, zowel in het datacenter als in de cloud. “Dat is ook logisch, want organisaties werken veel efficiënter als er maar voor één tool kennis hoeft worden opgebouwd. Daarnaast geeft het keuzevrijheid en flexibiliteit omdat er gekozen kan worden voor de beste cloud-oplossing voor een bepaalde workload zonder dat je als organisatie vast komt te zitten in één bepaalde cloud-technologie”, zegt Bootsma. “En, dat is belangrijk, want juist nu moeten bedrijven zich steeds sneller kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. IT is steeds meer een business strategie in plaats van een ondersteunende dienst van bedrijven.”

Maatwerk

Maar hoe zorg je ervoor dat je een hybride cloud krijgt? Bootsma: “Het is essentieel om te weten waarom een bedrijf naar de cloud wil, welk probleem het oplost of welk voordeel het biedt voor de organisatie. Daarna is het van belang om inzichtelijk te krijgen welke eisen en wensen er worden gesteld aan de relevante bedrijfsprocessen en welke applicaties en data daarbij horen. Op basis daarvan is het pas mogelijk om de juiste hybride cloud-aanpak te kiezen.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een hybride cloud-aanpak? Tijdens de Data & Cloud Expo presenteren Paul Bootsma en Friso de Man van Dell Technologies tijdens de sessie over Dell Technologies Cloud, Powered by VMware - 30 oktober om 13:15 of 31 oktober om 13:15 - in de Jaarbeurs Utrecht hun visie op de huidige ontwikkelingen en Dell Technologies Cloud.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-17T14:43:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.