Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Softwarepakketleverancier: van onderhoud naar innovatie

Technologiekeuze geen hinder meer op toekomstige innovatie

Vrijwel elke softwareleverancier kent het fenomeen van een teruglopende innovatiesnelheid gedurende de levensloop van een pakket. Na een aantal jaar ontstaat al snel een heel omvangrijk bouwwerk met allerlei complexiteit. Het onderhouden van de software kost daardoor meer moeite, waardoor er steeds minder tijd overblijft voor innovatie. Bovendien is de software ontwikkeld met een technologie waarin de medewerkers inmiddels gespecialiseerd zijn.

Dit is vanzelfsprekend een onhoudbare situatie. Ga je niet voor vernieuwing en innovatie, dan is het resultaat een teruglopende klanttevredenheid of zelfs klantverlies. Nieuwe klanten zullen je pakket ook links laten liggen als blijkt dat het gebaseerd is op verouderde technologie. Op dat moment wordt een pakketleverancier feitelijk een onderhoudsbedrijf, dat zijn bestaansrecht vooral ontleent aan het in stand houden van zijn verouderde technologie en klantenkring.

Schijnoplossingen

"Klanten van softwarepakketleveranciers verwachten het nieuwste van het nieuwste"

Klanten van softwarepakketleveranciers verwachten het nieuwste van het nieuwste. Om hier snel aan te kunnen voldoen worden nieuwe apps gebouwd die vervolgens aan het bestaande legacy systeem gekoppeld worden. Die moeten dan als pleisters op de wond de beperkingen van het verouderde core system oplossen. Het voordeel van het toevoegen van deze randapplicaties of schil om je software heen is dat je weer even vooruit kan, maar de complexiteit neemt juist toe. Daarnaast zullen deze randapplicaties op de lange termijn ook weer veranderen in legacy software.

Scheid functionaliteit van technologie

Helemaal opnieuw beginnen in een klassieke programmeertaal is vaak geen haalbare kaart. Een alternatief kan zijn om je applicatie met low-code software te vervangen. Daarmee kun je namelijk functionaliteit en technologie van elkaar scheiden.

Door een low-code platform te gebruiken om je eigen softwareproduct te ontwikkelen, besteed je als pakketleverancier feitelijk de technologische ontwikkelkant uit. Zo levert de low-code platformleverancier vaak de ontwikkelstudio, identity & access management, API’s en user interfaces voor Windows, web en mobiele apparaten. Maar het grootste voordeel voor een pakketleverancier is dat zijn focus volledig kan liggen op het uitbreiden en verfijnen van de functionaliteit van zijn pakket.

Focus op doorlopende innovatie met Thinkwise

Het Thinkwise Platform is zo’n low-code platform dat juist gespecialiseerd is in super complexe applicaties. Applicatie met meer dan 10.000 functiepunten, duizenden tabellen en duizenden gebruikers is uitermate geschikt voor het platform.

Thinkwise maakt het mogelijk dat jouw softwareapplicatie flexibel meebeweegt met nieuwe technologische ontwikkelingen en het altijd geschikt is voor alle apparaten en beeldschermformaten die op dat moment gangbaar zijn. Bovendien zal nieuwe functionaliteit snel gerealiseerd kunnen worden doordat het ontwikkelproces met minimaal een factor 10 sneller gaat.

Jouw applicatie te complex voor low-code?

Veel pakketleveranciers zijn ervan overtuigd dat hun applicatie te complex is voor low-code. En dat is vaak ook het geval. Als specialist in low-code voor core-systemen bewijst Thinkwise ISV’s graag het tegendeel. We vertellen je er graag meer over tijdens ons on-demand webinar ‘Low-code ontwikkelplatform voor softwarepakketleveranciers’.

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-07T14:08:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.