Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ProRail biedt jong talent kansen

ProRail

ProRail heeft een speciaal talentenprogramma voor de ICT-afdeling. Deelnemers Naomi Khouw en Aaron Wijnker zijn bijzonder enthousiast met het 1-jarige leertraject. “Het mooie is de brede opzet van het programma. Het raakt alle aspecten.”

Monique Schols, Corporate Recruiter (ICT) bij ProRail, vertelt dat het personeelsbestand van de onderneming een afspiegeling van de samenleving zou moeten zijn. “Dat betekent dat we meer jonge mensen willen binnenhalen. Daarom zijn we in 2020 begonnen met een groep van vijf mensen die een programma volgt dat alle aspecten van onze ICT laat zien. Dus ook wat er gebeurt op de onderdelen die niet direct met hun eigen baan te maken hebben.”

Het programma is samen met de afdeling ICT vorm gegeven. “Het geeft structuur en intervisie; twee belangrijke ingrediënten. Deelnemers leren het bedrijf kennen, maar ook aanvoelen waar zij hun talenten het beste kunnen inzetten”, licht Schols toe.

Leuk bedrijf

Een vriend die werkt bij een onderneming die gelieerd is aan ProRail had Aaron Wijnker getipt: ‘Echt leuk bedrijf om voor te werken’. Wijnker maakte deel uit van de eerste lichting uit 2020. Hij werkt nu bij ProRail als Junior Business Information Analist. “Dat is de functie waar ik op had gesolliciteerd. Maar het fijne is dat je via het programma een doorkijk krijgt naar de andere onderdelen van IT, ook al ligt de focus op jouw baan.”

Hij heeft veel cursussen gevolgd en stelde de persoonlijke begeleiding bijzonder op prijs

Veel leren

Wie veel moet leren, is Naomi Khouw die bij ProRail als netwerkbeheerder werkt. Zij studeerde Medicijnen en kwam er tijdens haar co-schap in het ziekenhuis definitief achter dat die baan niet bij haar past. “Ik ben blij dat ik bij ProRail de kans krijg werk te doen dat past bij mijn analytisch vermogen. Ik moet veel leren, ook nog alles over IT, maar krijg hier de gelegenheid om de benodigde certificaten te halen. Ik vind het fijn dat dit hier mogelijk is. Bovendien zijn er veel doorgroeimogelijkheden.

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-25T14:43:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.