Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe creëer je optimale IT-synergie binnen een decentrale multinational?

Succesvol vernieuwen begint met werkplezier!

Niek telt de tijd dat hij in dienst is bij BAM nog in weken. Na zeven jaar project- en programmamanagement in voornamelijk de retail was de bouwbranche een bewuste keuze. ‘De sector is volop in beweging, juist op technologisch gebied. Dan snap je direct wat voor ‘n impact deze ontwikkelingen hebben op een organisatie die over de hele wereld actief is. Dat trok mij het meest aan in BAM: een groot bedrijf, waar veel kennis aanwezig is, waar HR-zaken goed geregeld zijn, en waar je tegelijkertijd letterlijk de omgeving kunt vormen! Er is zoveel te doen.’

Transformatie

Als Project Manager Strategy & Innovation is Niek momenteel verantwoordelijk voor meerdere projecten, zoals de migratie van de online samenwerkingsomgeving, en het analyseren van de life cycle van bepaalde toepassingen: sluiten de huidige processen van vervanging en onderhoud nog voldoende aan op de toekomstige behoeften van de business? Met enkele collega’s maakt Niek deel uit van het Strategy and Transformation team.

Niek: ‘IT is allang meer dan dienstverlenend, van ‘mijn laptop doet het niet’; IT is een essentiële pijler van de bedrijfsvoering.’ Hij doelt, naast de technische innovaties die door de bouwwereld en organisatie worden omarmd, onder meer op het toegenomen belang van informatiemanagement.

Binnen BAM werken veel gedreven en ervaren specialisten,’ vervolgt Niek. ‘Die know how is onmisbaar, en nu zetten we in op integrale synergie. Disciplines zoeken elkaar meer en meer op, zowel binnen IT als in de business. In samenwerking ligt uiteindelijk de kiem van de digitale transformatie.

Chemie

" De chemie van eensgezindheid en bereidwilligheid is voelbaar aanwezig"

‘Je komt hier niet in een gespreid bedje, maar dat zou ik ook niet willen,’ zegt Niek stellig. ‘Zo’n sprong moet je soms durven wagen. Het geeft mij energie om onderdeel te zijn van een transitie op deze schaal! Dat er nog zoveel uitgekristalliseerd moet worden, dat er ruimte is voor experimenten: vakinhoudelijk is het ontzettend interessant en uitdagend.

Dat merk je ook aan de dynamiek op de afdeling, de chemie van eensgezindheid en bereidwilligheid is voelbaar aanwezig. Ieders betrokkenheid is enorm. Ik ben er van overtuigd dat die drive – en dus het resultaat - begint met werkplezier. Het is zo belangrijk dat je happy bent in je werk - voor jezelf, voor de output, maar ook als versterkend effect op de mensen om je heen.

Naar buiten

Die onderlinge sfeer betekent niet dat Niek zich alleen maar in Bunnik op kantoor bevindt. ‘Voor projecten komen we ook bij de business op locatie, om de krachten te bundelen en elkaar te versterken. Ik heb mij bij m’n indiensttreding voorgenomen ook waar mogelijk een bouwplaats of groter project te bezoeken: dat is toch waar het gebeurt!’

Wil jij ook bijdragen aan digitale innovaties?

BAM biedt een enorm scala aan mogelijkheden om jezelf als IT professional verder te ontplooien. De digitale ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en jij kan daaraan bijdragen. Op onze nieuwe website lees je alles over onze IT projecten, innovaties, verhalen van collega’s en uiteraard de vacatures.

Lees hier meer over IT bij BAM

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-12T17:02:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.