Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veenendaal, dé ICT-Hotspot

Hart van Nederland, direct aan de A12

Binnen de FoodValley regio profileert Veenendaal zich als hét ICT Centrum voor Food, Health en Tech. Met ruim 200 bedrijven en bijna 2.800 arbeidsplaatsen kent Veenendaal de meeste ICT- arbeidsplaatsen in de regio.

Hét ICT-hart

In Veenendaal en omstreken zijn veel ICT-bedrijven gevestigd, zowel grote als kleine bedrijven. Om de groei en vernieuwing van de ICT-sector te bevorderen is er de ICT Campus. ICT Campus faciliteert regionale samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Deze partijen werken in de regio FoodValley samen aan innovaties op het gebied van Food, Health en Tech. De partners zorgen er samen voor dat Veenendaal en omgeving dé ICT-banenmotor is met een optimaal vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven en top ICT-onderwijs.

Rode loper voor ICT-bedrijven

"Er gebeurt iets wat bijdraagt aan hun business"

Op dit moment fungeert Vonk360, als ontmoetingsplek voor het ICT Campus activiteitenprogramma. Vonk360 staat op het bedrijventerrein De Batterijen, waar al veel ICT-bedrijven zijn gevestigd. ICT Campus gebruikt in Vonk360 ruimtes voor de ICT-events, welke onder andere worden georganiseerd door ICT Valley, en daarnaast ook voor de ICT Lab4FoodValley-projecten. Ook op bedrijventerrein Compagnie gebeurt er veel op ICT-gebied. Zo gaat HSO flink uitbreiden met een Tech Campus. Deze campus draagt daarmee bij aan de doelstellingen van ICT Campus. HSO creëert deze campus met bedrijfsruimtes, kantoren, training-, congres- en vergaderruimtes en horeca.

Gerda van de Pol, Beleidsadviseur Economie & Relaties gemeente Veenendaal: “In Veenendaal leggen we de rode loper uit voor bedrijven, voor alle professionals uit de ICT. Belangrijke vestigingsfactoren zijn de centrale ligging in Nederland. Door het sterke ICT-profiel is er een uitstekende basis voor onderlinge samenwerkingen, nieuwe innovaties en gezamenlijke ambities. Er gebeurt iets wat bijdraagt aan hun business. Zo overwoog Cegeka in verband met uitbreiding naar de Randstad te verhuizen. Mede door de ontwikkelingen in het ICT Campusprogramma besloten ze uit te breiden binnen Veenendaal. Dat is natuurlijk geweldig. En naast behoudt en groei van ICT-bedrijven zijn er afgelopen jaren ook veel nieuwe ICT-bedrijven aangetrokken zoals o.a. Bartosz, Squerist en PubliQare. Allen snelgroeiende ICT-bedrijven, wat natuurlijk ook weer goed is voor de werkgelegenheid binnen onze gemeente.”

ICT Tech Campus

De Tech Campus van HSO heeft als doel bezoekers en medewerkers van bedrijven op de campus te inspireren op het gebied van digitale transformatie van bedrijven en hun bedrijfsprocessen. Een parkachtige inrichting en een open ecosysteem van start-ups, incubators en gevestigde technologiebedrijven moet innovatie en samenwerking aanjagen.

Daarnaast starten in september op de CHE, Christelijke Hogeschool Ede, twee nieuwe ICT-opleidingen. De bachelorstudie hbo-ICT en associate degree ict services. Deze opleidingen zijn ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven. Zo gaan CHE en HSO kennis en kunde delen, door middel van het uitwisselen van personeel en door gebruik te maken van elkaars faciliteiten, onder andere op de Tech Campus. Studenten kunnen bijvoorbeeld opdrachten en oefeningen uitvoeren bij HSO. Computable schreef hier al eerder over. Gerda: “Al deze ontwikkelingen dragen, als onderdeel van het ICT Campus programma, bij aan het behalen van onze ICT-doelstellingen. Daarnaast zien wij ook steeds meer plannen waarbij ondernemers hun eigen ideeën verwerken. Grond wordt verkocht aan lokale beleggers en ondernemers richten naar eigen hand hun kantoorpand in. Een pand helemaal van deze tijd, energiezuinig en duurzaam gebouwd.”

ICT en FoodValley ontmoeten elkaar

ICT-Campus bundelt in de FoodValley regio hightech kennis op het gebied van Food, Tech en Healt. Goed ondernemerschap en ambities en laat daardoor bedrijven excelleren. De bedrijventerreinen in Veenendaal zijn bij uitstek de locaties voor het realiseren van een onderscheidend bedrijfspand. Direct aan de verbrede A12, filevrij bereikbaar en op loopafstand van NS-station Veenendaal-De Klomp. Op Businesspark Het Vizier, waar al diverse ICT-bedrijven zijn gevestigd, zijn nog bouwkavels beschikbaar.

Ook vestigen in Veenendaal? Kijk op ICT Campus


Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-19T10:19:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.