Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

2019 is het jaar van de keuze voor partners

Dit artikel delen:
Kiezen

Elk bedrijf is tegenwoordig een datagedreven onderneming. Het succes van een organisatie valt of staat met het hebben van de juiste infrastructuur die het mogelijk maakt om zowel toegang te hebben als gebruik te maken van beschikbare data.

De huidige it-infrastructuur is veelal niet gebouwd om te voldoen aan de eisen van een moderne data-intensieve bedrijfsomgeving. Deze infrastructuur werd stapsgewijs opgebouwd, project na project, wat heeft geresulteerd in fragmentatie. De cloud maakte dit nog complexer en resulteerde in een ‘cloud divide’: de publieke cloud is niet ontworpen voor de specifieke behoeften van ondernemingen en de opslag in datacenters binnen de organisatie is niet zo gebruiksvriendelijk als de cloud. Een keuze tussen de ene of de andere omgeving schiet altijd ergens tekort.  

In 2019 zal de ‘cloud divide’ bedrijven niet langer dwingen om compromissen te sluiten. Er komen oplossingen die bedrijven weer keuze bieden om de verschillende cloud-omgevingen te verenigen. Dit maakt het mogelijk applicaties eenvoudig te migreren van on-premises naar multicloud en weer terug, terwijl realtime-toegang tot data steeds mogelijk is. De partnercommunity zal een cruciale rol spelen in het ondersteunen van klanten bij het identificeren en implementeren van deze hybride omgeving. Partners kunnen klanten adviseren en begeleiden een omgeving te kiezen die voor hen het meest geschikt is, zodat zich een moderne it-architectuur manifesteert waarbij data centraal staat.

Om klanten volledig te ondersteunen bij hun digitale innovatietraject, is het van essentieel belang dat de partnercommunity blijft investeren in diensten als migratie, implementatie, installatie en disaster recovery om daarmee toegevoegde waarde aan klanten te kunnen leveren.

Auteur Theo van Teylingen is regional director Benelux & Nordics bij Pure Storage.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-09T09:51:00.000Z Theo van Teylingen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.