Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Met de kennis van toen …

Tja, die Safe Harbor Act…. Zoals je weet, heeft het Europese Hof deze op 6 oktober 2015 ongeldig verklaard. De Safe Harbor Act was erop gericht een veilige doorgifte van persoonsgegevens tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten te waarborgen.

Doorgifte van persoonsgegevens naar de Verenigde Staten levert nu door de uitspraak een schending op van de Europese en Nederlandse privacywetgeving, tenzij bedrijven de juiste maatregelen hebben genomen om deze data te door te geven. Het mag duidelijk zijn dat deze uitspraak ondernemingen raakt die zich bezighouden met cloud computing.

Dingen kunnen raar lopen. Toen wij in 2009 Dutch Cloud opzetten (die naam was niet toevallig gekozen!), kregen we van alle kanten te horen dat we zouden worden weggevaagd door de grote Amerikaanse public cloud-providers. Er zou op termijn geen plaats zijn voor lokale spelers omdat die niet kunnen opboksen tegen de lage prijzen en de onmetelijke schaal van de grote jongens.

We hebben ons er niets van aangetrokken, omdat we de overtuiging hadden en hebben dat lokale spelers meerwaarde bieden door hun nabijheid en hun persoonlijke klantenservice. Bovendien zat de Patriot Act ons van meet af aan niet lekker, de wet die Amerikaanse diensten toegang geeft tot data in beheer bij Amerikaanse bedrijven of bij Europese bedrijven met een Amerikaanse entiteit of Amerikaans personeel. Daar kwamen de onthullingen van Snowden nog eens overheen. De dag van vandaag bewijst ons gelijk over de behoefte aan lokale cloud-providers. De uitspraak van het Europese Hof onderstreept dat nog eens. 

Maar zijn we blij met de uitspraak? Ja en nee. Ja, omdat het de Amerikanen dwingt met respect om te gaan met de data van ‘ons’ Europeanen. Het zal leiden tot gelijkgeschakelde wetgeving op basis van het Europese - en hopelijk Duitse - privacy- en securityrecht. Nee, omdat zij een spaak steekt in het lekker op gang komende vliegwiel van de wereldwijde cloud-industrie. We hadden er met zijn allen de vaart net goed in …

Wordt Dutch Cloud geraakt door de uitspraak? Nou en of, in positieve zin. We zien de laatste weken een sprong in het aantal new business opportunity’s. Onze profilering als Nederlands-Europese cloud-provider werpt absoluut zijn vruchten af. We hebben voor de zekerheid alvast wat capaciteit bijbesteld….

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Safe Harbor Act? Act?

Wellicht ben ik wat kritisch, maar als ik naar de dutch cloud site ga is dat HTTP. Als ik kijk onderaan zie ik ISO 27001 maar niet klikbaar en geen uitleg. Iso 27001 waarover dan?

Weinig info, geen zelfservice.

Kun je me toelichten waar Dutch Cloud voor staat? Wat is dat precies? Want ik heb geen echt informatie over cloud computing kunnen vinden op de site.

Ik laat me graag verrassen.

Ik maar denken dat het een verwijzing was naar de wolkenpartijen geschilderd door de grote Nederlandse meesters.

Dat restrictieve wetgeving het voor Europese bedrijven makkelijker maakt om in de markt te opereren zie ik als een pluspunt voor met name de Nederlandse IT.

@ Henri;
dank voor je reactie.
Dutch Cloud is gespecialiseerd in cloud computing. We leveren volledig afgeschermde cloud-omgevingen en nemen de end-to-end verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de totale cloud-infrastructuur en de daarop draaiende ICT voor onze rekening. Dutch Cloud wordt vaak ingezet als uitbreiding van een bestaande ICT-afdeling. Onze dienstverlening voorziet in de vraag van (middel)grote organisaties die complexe en bedrijfskritische applicaties naar de cloud willen brengen en eenmaal in de cloud, de daarop draaiende ICT gemanaged willen hebben. De dienstverlening kenmerkt zich door deskundig persoonlijk contact in combinatie met kwaliteit, transparantie en het bieden van maximale controle en flexibiliteit.
Dutch Cloud is ISO- 27001:2013 gecertificeerd, hierover is meer te vinden op onze website onder
Onze Diensten, Compliance Management.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-30T14:55:00.000Z Martijn van Zoeren
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.