Spoelstra spreekt: ICT'ers met een snor

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

Waarom zou je als man een snor willen? Wat is de reden waarom je als man er uit wilt zien als een tweederangs pornoacteur uit de jaren zeventig? Ik ben er achter gekomen. Mannen met een snor verdienen gemiddeld meer dan mannen zonder snor.

Uit een deze maand verschenen onderzoek blijkt dat mannen met een snor zo'n 8 procent meer verdienen dan mannen zonder snor. In het onderzoek stond niet waarom dit zo was. Presteren mannen met een snor beter, zijn ze slimmer of krijgen ze meer geld uit medelijden? Ach, geef hem wat extra, hij heeft ook al een snor.

Mannen met een baard verdienen ook meer dan hun gladgeschoren collega's (4 procent) maar dat kan ik mij nog voorstellen. Mannen met baarden hebben zich bewezen in het verleden. Vele grote helden uit de vaderlandse geschiedenis hadden immers een baard: Jan, Piet, Joris, Griet Titulaer.

Maar wat hebben snordragers tot nu toe gepresteerd? Het enige wapenfeit dat ik kon verzinnen was het Europees kampioenschap voetbal in 1988. In het kampioenselftal van '88 had bijna de helft van de spelers een snor. Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Berrie van Aerle, Jan Wouters en Adrie van Tiggelen. Gerald Vanenburg wou graag een snor maar er groeide niks.

Hoe groot het aantal snordragers in ict-land is weet ik niet. Grote vraag is natuurlijk wel, heb je in de ict ook iets aan een snor? Zijn er klanten die specifiek vragen om een specialist met een snor? Vragen sommige klanten zich af, waarom is dat uurtarief zo hoog? Oh, hij heeft een snor, dan is het goed. Zijn mannen met een snor de perfecte projectleider omdat ze betrouwbaar overkomen, gezag uitstralen en goed zijn in het geven van opdrachten?

Keerzijde

Spijtig genoeg is er ook een keerzijde aan de snor. Zo stond in het onderzoek dat snordragers gemiddeld 11 procent meer uitgeven en 3 procent minder sparen dan niet-snordragers. Kortom een snor kost meer en levert minder op.

Mijn advies is dan ook: weer de snor uit de ict! We hebben het al moeilijk genoeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Leuk stukje JS; ik moest lachen.

BTW: weet iemand waar dat onderzoek te lezen is?

Dragers van snor of baard hebben een minderwaardigheidscomplex wat gecompenseerd moet worden. Daardoor wordt het gedrag meer van "hier ben ik". Dit wordt meestal beter beloond. Dat zelfde gedrag geeft ook meer uit. Dus inderdaad, eraf met die dingen.


p.s. Lees dit met een korrel zout

Als je zoveel tijd hebt om zulke onzinnige dingen op het internet te verspreiden, dan krijg je toch vanzelf een snor. Ga wat doen met je leven in plaats van op deze manier ICT'ers lastigvallen Snor.

Ik krijg een baard van dit stukje.

Maar hoeveel meer verdienen vrouwen met een snor?

Hoezo 'lastigvallen'? Waarschijnlijk lezen de meesten dit in door de baas betaalde tijd. Je mag uiteraard ook gewoon doorwerken.

Kom op... als dit soort humor al niet meer kan dan zit je leven wel heel moeilijk in elkaar.

Leuk artikel Spoelstra!

Het klopt op zich wel. Toen ik een volle baard en snor droeg had ik geen probleem bij sollicitaties.

Aan de andere kant krijg ik wel problemen met mijn vrouw. Die wil niet dat ik de baard/snor laat staan. Dit artikel zou mij kunnen helpen...

En Roy, je bent niet verplicht dit soort stukjes te lezen. Een lolletje moet kunnen.

Terwijl mijn collega's hun gezondheid, het milieu en tijd van "de baas" verprutsen met het roken van een
sigaret, heb ik mijn tijd nuttig besteed met het lezen van de columnm van Spoelstra. Helemaal mee eens, bovendien zou het dragen van een snor uit het oogpunt van discriminatie t.o.v. van de meeste vrouwen ook verboden moeten zijn. Ten slotte zij nog opgemerkt dat de medewerkers van bepaalde fanatieke religieuze groeperingen (vul zelf maar in welke)ook vaak voorzien zijn van snor en baard, wat de status van betrouwbaarheid ook al weer niet vergroot.

Ok, ik geef het toe: de enige reden dat ik een snor en een baard heb is, dat ik te lui ben om me elke dag te scheren.

Ik heb geen baard, noch een snor ...
maar ik heb wel een hekel aan scheren,
val ik dan tussen wal en schip?
of tussen kaalheid en behaardheid?

Ja er is een oud spreekwoord :

"Dat zit wel SNOR"

Mijn snor dient alleen om mijn babyface een schijn van volwassenheid te geven.

Klopt helemaal ... Er komt straks een man met gezag, baard en snor uit Spanje naar Nederland. Hij geeft inderdaad meer uit dan de gemiddelde man zonder snor; en moet dus inderdaad meer verdienen. Ik hoop alleen dat hij zijn geld niet bij DSB heeft staan. Stel je voor dat hij zijn boot moet verkopen; hoe komt hij dan naar Nederland?

Volgens mij is 't Chriet, en niet Griet... Of was dat een bewuste verschrijving?

We zijn nu bijna een week verder en ik weet nog steeds niet waar dat snorren onderzoek gepubliceerd is. Iemand?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-21T09:35:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.