Spoelstra spreekt: ICT'er de dupe regeerakkoord

Jacob Spoelstra

Het zouden moeilijke onderhandelingen worden na de verkiezingen. De standpunten van links en rechts liggen zo ver uit elkaar, daar kom je niet zomaar uit. Het zouden Belgische toestanden worden. En wat schetst onze verbazing? Binnen vijf weken zijn ze er uit, is alles in kannen en kruiken en zijn de rijen gesloten. Vijf weken! Mijn vrouw en ik doen er langer over om een vakantiebestemming uit te kiezen.

Het regeerakkoord ziet er ook uit als een slecht gekozen vakantiebestemming. Alsof mijn vrouw deze winter naar de zon en ik toch weer graag op wintersport wil en wij binnen een haf uur besluiten om in februari maar te gaan kamperen in Schotland.

Per seconde wijzer

Maar de ict'er is de lul. Tenminste, de ict’er die modaal tot twee keer modaal verdient, en dat doen de meesten. Eigen schuld dikke bult, had je maar niet op een lijsttrekker moeten stemmen die dacht dat hij aan het tv-spelletje ‘Per seconde wijzer’ meedeed. ‘Waar ik hypotheekrente zei, bedoelde ik zorgpremie en waar ik hardwerkende Nederlander zei, bedoelde ik ww’er, en ik wil graag twee jokers inzetten.’

De koningin heeft het kabinet twee keer geïnstalleerd, maar al laat je Rutte twintig keer iets beloven, hij houdt zich er toch niet aan. Verkiezingsbeloftes breken, noemen we dat in de politiek. In de ict noemen we dat 'ze hebben het contract al getekend dus ze kunnen toch niet meer terug'. Ook in de ict wordt menig belofte gedaan en verbroken. En net als het nieuwe kabinet wordt daar gedacht: ‘Ze kunnen toch niet meer terug en ach, we hebben nog wel een paar jaar om het goed te maken.’

Eigen partij oprichten

Zelf ben ik ook schuldig aan dit regeerakkoord. Ik had u harder moeten waarschuwen. Ik heb verzuimd om jou, beste ict'er, er op te wijzen dat je te weinig verdient om op de VVD te stemmen en te veel verdient om op de PVDA te stemmen. Misschien moeten we een eigen partij oprichten. We zijn in ieder geval goed in beloven.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jacob, volgens mij is de ICT de grootste winnaar van dit regeerakkoord. Vooruit je moet misschien een beetje inleveren, maar daarvoor worden er weer nieuwe banen gecreëerd om deze maatregelen in allerlei systemen te passen. Ze hadden natuurlijk ook gewoon de inkomstenbelasting percentages kunnen wijzigen, maar dat is natuurlijk te simpel. Gelukkig voor ons kent de creativiteit van politici geen grenzen. Dus wat mij betreft: graag veel nieuwe kabinetten, met veel wijzigende regelgeving, hoe gekker hoe beter, dan blijven we allemaal aan het werk.

Beste Jacob,

Zorg dat je een goed alternatief bent voor de huidige politiek, dan zal ik op je stemmen. Nog wel even het ook in de ICT gehanteerde gebruik van beloftes breken afleren natuurlijk.

Jacob,

Je kunt prima skieen in Schotland hoor, Aviemore is een van de grootste (als niet de grootste) ski-oorden in Schotland... En er is een camping.

De grote fout van de mensen die omstreeks de 1,5 x modaal verdienen: Denken dat de VVD de partij is die voor jouw belangen opkomt. Helaas is dat pas het geval als je salaris in de buurt van een ton komt. Tot die tijd kan je beter stemmen op een partij die zorgt dat de basisvoorzieningen goed geregeld zijn voor iedereen. Lees zelf de programma's maar om te kijken op welke partij je dan uitkomt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-07T10:23:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.