Spoelstra spreekt: Niet bij te houden

Instagram heeft zijn eigen graf gegraven. Instagram heeft namelijk een speciale handleiding gemaakt voor ouders van tieners. Zij kunnen zo leren wat toch die app is waar hun kind zo veel tijd aan besteedt. Als dit nieuwsbericht klopt, wil ik als ouder nog wel een paar handleidingen.

Zo ben ik namelijk wel nieuwsgierig naar de handleiding ‘Hoe kijk ik een vlog zonder me af te vragen, waar gaat dit eigenlijk over?’ of de handleiding ‘Wanneer gebruik ik de emoji van een aubergine?’. Uiteraard mag de handleiding ‘Hoe verlies ik binnen één week twee keer mijn fietssleutel’ niet ontbreken.

Het begin van het einde

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en standup-comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

We willen graag onze jongeren bijhouden en begrijpen, maar dat is lastig. De handleiding is overigens het begin van het einde van Instagram. Kinderen willen geen likes van hun ouders op social media. Je ouders horen je feestje te betalen, maar het is niet de bedoeling dat ze er gezellig bij komen zitten. En helemaal niet als ze dat gaan doen en dan vervolgen gaan zeggen ‘ik ga ook even lekker chillen’. Je ziet dan vervolgens twintig pubers je aankijken met een gezicht van ‘wie is die man met die happy socks?’.

Wij verwijten onze kinderen vaak dat ze te veel op hun schermpje kijken. Dit helpt niet als je dit zegt vanachter je eigen laptop. Ons werd vroeger verweten dat we te veel tv keken. De generatie voor ons luisterde te veel naar de radio. Tegen de generatie daar weer voor werd gezegd dat ze dat boek nu eindelijk eens weg moesten leggen en ik weet het niet zeker, maar het kan niet anders dan dat de generatie daar weer voor zich gewoon dood verveelde.

Gewoon aanmoedigen

Moet je je kinderen bij willen houden? Je kunt het niet eens. Je kunt hooguit er meters achteraan lopen en roepen dat ze niet zo snel moeten gaan. Misschien moeten we ze niet proberen bij te houden, maar ze gewoon aanmoedigen. Is daar niet een handleiding voor?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T10:34:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.